Звезда от Бродуей пее Франк Синатра в София

11.11.2015 12:34 | Видян 1082 пъти

Звезда от Бродуей пее Франк Синатра в София

100-годишнината от рождението на американската легенда Франк Синатраще бъде отбелязана с първото събитие от „Музиката на Америка“ за този сезон. На 14 ноември от 19:30 ч. ще бъде открит шестият сезон на цикъла с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио.
За концерта ще гостува забележителният певец и актьор с впечатляващакариера на Бродуей Сал Вивиано. С програмата „PERFECTLY FRANK – A CENTURY of SINATRA“ Вивиано възкресява ненадминатия талант на Синатра чрез неговите хитове “My Way”, “Fly Me to the Moon”, “New York, New York”, „It Was A Very Good Year”, “Night And Day” и много други. На диригентския пулт за концерта в зала “България” ще застане Григор Паликаров. Цикълът „Музиката на Америка“ се организира от агенция „Кантус Фирмус“.
„Франк Синатра е истинска легенда! Творчеството му е изключително! Надали има друг артист, оставил толкова ярък отпечатък върху изкуството и обществото“, възкликва солистът Сал Вивиано в специално интервю за Джаз ФМ радио. „Имам уникалната възможността да изпълнявам неговите песни. В началото на кариерата си записвах с някои от големите композитори, работили за него. Това бе голяма чест! Така се чувствам лично свързан със Синатра, макар че никога не съм го срещал. Макар да не звуча и да не изглеждам като него, искам да му благодаря за това, че проправи пътя на толкова много от нас“, сподели още Вивиано.
Сал Вивиано съчетава успешно кариерата на певец и актьор. Той е известна фигура на Бродуей, където дебютира още през 1984 г. в спектакъла „Тримата мускетари“ (1984). Изпълнява централни роли в бродуейските постановки „Romance/Romance“, „Градът на ангелите“, „Falsettos“, „Животът“, „The Full Monty“ и др. През 1998 г. получава номинация за наградата „Хелън Хейс“ за главната роля в мюзикъла „Sunday in the park with George“. Изнесъл е и над 300 концерта като солист с престижни оркестри в Америка и Европа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Любимата храна на Кралицата била за...

Покойната кралица може и да е похапвала от най-добрите...

Отиде си режисьорката Мариана...

Тази нощ си отиде режисьорката Мариана...

Няма коментари към тази новина !