Херман Раребел от Скорпиънс написва песен след излекувана рана

26.10.2015 17:36 | Видян 1359 пъти

Херман Раребел от Скорпиънс написва песен след излекувана рана

На тематичен австрийски традиционен обяд в една от най-великолепните барокови сгради в столицата, построена от австрийски архитект – къщата на Яблански, Ведра Интернешънъл представи историята и действието на лечебното масло Терезиенойл. Шеф Андре Токев, отличен познавач на тиролската кухня, селектира най-характерните ястия от тази област в Алпите, пресъздавайки вкуса и духа на земите, които пазят легендата за лечебното масло Терезиенойл. Специално за събитието от Австрия пристигна Терезия Райтзамер, в чието семейството вече 7 века от поколение на поколение се предава и пази рецептата на лечебния мехлем.

Д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, представи резултатите от клинично изпитание с пациенти, лекувани локално с лечебната смес. А Илияна Баръмова, старша сестра на Първо отделение по обща хирургия в МБАЛ Бургас и медицинска сестра в Център за трудно лечими (декубитални) и хронични рани в Бургас, запозна аудиторията с различни случаи на пациенти, успешно лекувани с билковото масло.

Терезия Райтзамер разкри, че рецептата на лечебния мехлем се пази в семейството й и се предава от поколение на поколение вече над 650 години. Приложението му е свързано с лечение на рани и изгаряния. В семейството на Терезия се разказва легендата за подхвърлено дете, прието и отгледано от предците й през около 1350 година.

Заедно с бебето, пред вратата на дома са открити непознато цвете, парче кожа с изрисувана рецепта за приготвяне на мехлем и готовата смес. По всяка вероятност жената, изоставила детето, по някаква лична причина е завещала на най-голямото си съкровище най-доброто и може би единственото, което е имала, за да го защити. Оттогава растението се пази и отглежда в семейството на Терезия Райтзамер, а лечебното масло се произвежда от майката в рода.

Съставките са напълно естествени. В основата на мехлема като животинска и птича натурални мазнини. Екстрактът от тайнственото и много специално растение, наричано „египтянката“,  определя специфичното и много ефективно действие на маслото. Цветето се доближава по характеристика до семейство Лилиецветни, но само по себе си е уникално и в наши дни не може да бъде открито никъде другаде по света. Докато в миналото се е отглеждало само в къщата на семейството, в наши дни, след извеждането на продукта на пазара,  растението се култивира при специални условия.

Семейството на Терезия е съхранило неговата идентичност през вековете напълно непокътната. Производственият процес на цветния и ябълковия екстракт е дълъг и продължава от 6 до 9 месеца. Натуралните съставки и специални есенции в Терезиенойл стимулират естествената способност на тялото да се възстановява и да се самолекува. Лечебно масло подпомага епителизацията на кожата, хидратира тъканите и действа антисептично. Има силен обезболяващ и успокояващ ефект още след първото нанасяне, бързо и доказано облекчава раната.

Поради широкото си приложение и изцяло натурален състав, Той е верен и ефективен помощник и при изгаряния, контузии и травми. Използва се активно за лечение на кожни наранявания, отворени рани и белези. А резултатите са по-бързи и успешни в сравнение със стандартните методи за лечение. Резултатите, свързани с подобрение, настъпват в рамките на 24 до 72 часа, а пълното изчистване на проблема зависи от тежестта и вътрешните причини за състоянието.

Една от интересните истории, свързани с Терезиенойл, е тази на барабаниста Херман Раребел от група Scorpions, който в продължение на 40 години страда от трудно лечима рана. Негов приятел му разказва за Терезиенойл, но в началото Херман отказва да го изпробва, защото смята, че опитал всичко и че маслото вероятно няма да му помогне. Приятелят му обаче е изключително настоятелен и музикантът в крайна сметка се съгласява да опита и се среща с Терезия в Мюнхен. Тогава той се зарича, че ако Терезиенойл му помогне да се справи с проблема, ще посвети на маслото песен. След 10 дни Терезия и Херман се срещат отново в Мюнхен, където той съобщава, че проблемът е изчезнал и че пише песен. Така се появява песента „Let it shine“, посветена на мехлема.

На снимката: Терезия Райтзамер и Теодора Петрова собственик на Ведра Интернешънъл.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената, заплашвала Дара Екимова и...

Районният съд в Пловдив постанови жената, която е...

Напрежение и "мръсни номера" между...

13 двойки продължават напред в следващия етап от...

Няма коментари към тази новина !