"Замразиха" Скорпиънс в Уикипедия

09.12.2008 13:53 | Видян 2540 пъти

Редица британски интернет провайдъри блокираха достъпа до страница в Уикипедия, посветена на германската група „Скорпиънс“, след като контролен орган предупреди, че снимката на голо момиче, поместена на страницата, може да е незаконна.

Он-лайн енциклопедията осъди замразяването на страницата и допълни, че тази мярка ще попречи на повечето британски потребители на интернет да правят промени в следващите страници.

Според британския контролен орган Интернет Уоч Фондейшън (IWF) страницата в Уикипедия, посветена на „Скорпионс“, е поставена в черния списък заради снимка, „за която се счита, че е неприлична и е възможно да е незаконна, показваща дете под 18 години“.

Въпросната снимка е от обложката на албума "Virgin Killer" на германската група от 1976 г. IWF съобщи, че е предала тази информация на контролен орган на друга страна, без да уточни коя, както и на съдебен орган и че „уеб страницата няма да бъде включена в списъка, предоставян на интернет-провайдърите и на другите компании от този сектор, за да бъдат защитени потребителите“. Фондация Уикипедия, част от която е Уикипедия, разкритикува това решение, като изрази разочарование, че IWF е забранила не само снимката, но и цялата статия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !