Паметник на Бай Ганьо щръкна пред покоите на Мара

21.10.2015 13:18 | Видян 1348 пъти

Паметник на Бай Ганьо щръкна пред покоите на Мара

Най-новото имение на клана Гущерови се намира в казанлъшкия край – в Енина. На мястото на огромния баровски палат доскоро се издигаше семейния хотел на богаташите, които през последните години отдъхваха под наем, съобщава столичен седмичник.Тъй като Добромир и съпругата му Диана от известно време живеят луксозно в Тирол, Австрия, те не обръщали почти никакво внимание на хотелиерския си бизнес у нас. Бившият политик обаче наскоро бил завладян от носталгия и искал да се завърне в родния си край, където да заживее заедно с майка си, своя син Християн, снахата Мара Отварачката, съпругата си Диана и доведената си щерка Мартина.

Веднага щом Гущеров старши преценил, че животът в Австрия вече не му е по вкуса, задействал ремонта на комплекса в родното си село. Сградата била срината до основи и бизнесменът обявил импровизиран търг, на който се стекли всичките му съселяни. Хората на Гущеров разпродали целия инвентар на хотела.

След тоталната разпродажба столична строителна фирма се заела със строежа на новия имот. Къщата на Гущерожви е огромна, издига се на три етажа, а градината й е повече от декар. В двора милионерите имат голям басейн, барбекю и беседка. Къщата е обградена от двуметров зид, а огромната порта е от ковано желязо, научи Галерия. Най-странният елемент е 3-тонен мраморен паметник на литературния герой Бай Ганьо, яхнал магаренце. Той е разположен на има-няма 50 метра от палата, а около него има просторна градинка.

Монументът е спонсориран от Добромир Гущеров и е представен като специален подарък за неговите съселяни по случай тържеството на кметството.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: ТърсимЕ батковци с коли....

Смях: ТърсимЕ батковци с коли... Междувременно...

Джон Кери, трима комисари, министри и...

За четвърта поредна година Dir.bg и 3Е News организират...

Няма коментари към тази новина !