Миска-келнерка, завършила средно на 21г., е депутат от Възраждане

20.06.2024 10:07 | Видян 2145 пъти

Миска-келнерка, завършила средно на 21г., е депутат от Възраждане

Костадин Костадинов е кръстник на детето й, звездата й изгря на ковид протестите, пише Флагман

Колко дълъг е пътят от рок бара в Несебър до 50-ото Народно събрание? Твърде кратък, ако се казваш Звезделина Камелиева Каравелова, която според Уикипедия е „държавник“.

33-годишното острие на ПП „Възраждане“ изпълни съкровената си мечта и след няколко неуспешни опита да стане я депутат, я общински съветник, най-после бе избрана за нещо, макар и това да се случи по служебен път.

Националният зам.-председател Цончо Ганев реши да възнагради лоялността на една от най-верните си поддръжнички и я подсигури с депутатско място, заплата и всички произхождащи от това екстри. (ВИЖТЕ ТУК)

Коя е Звезделина Каравелова?

За нея се знае твърде малко. Името й се появява за пръв път през 2016 година, когато е подгласник в нискоквалитетен конкурс за красота в Свети Влас. Впоследствие има и още няколко участия на модния подиум.

Звездата й изгря по време на ковид протестите през 2020-2021 година, в които тя взе дейно участие. Понякога пресоляваше с крайно конспиративни твърдения, друг път истерично крещеше, смятайки, че така ще мотивира демонстрантите, а имаше и случаи, в които, облечена като американски хипар от 70-те, блокираше на своя глава ключови кръстовища в Бургас и оставяше стотици изнервени шофьори да чакат.

Още тогава бе ясно, че тя не просто изразява гражданска позиция, а очевидно бленува за политическа кариера на най-високо ниво.

И в интерес на истината отдавна щеше да е депутат, ако през 2022 година не бе избухнал скандалът с дипломата й за средно образование, в който тя сама се въвлече заради хиперактивността си в социалните мрежи.

Тогава тя реши да отговаря на критик, който изрази съмнения дали изобщо има някакво образование и гордо снима дипломата си или поне само първата страница от нея. Единственото, което се виждаше, че е завършила несебърското ОУ „Любен Каравелов“ и серийният номер, който обаче е напълно достатъчен, за да имаш достъп до всички данни в електронния регистър на МОН, нещо, което Каравелова едва ли е знаела.

Дипломата показа, че тя е изкласила на 21 години с успех от 4,28. Това изглежда притесни ръководството на партията и в онзи момент тя бе понижена – от втора на трета позиция. На същите избори „Възраждане“ вкараха в парламента водача Цончо Ганев и щастливия втори Борис Аладжов, а Звезделина Каравелова остана в изчакване за своя звезден миг.

Той така и не настъпи на местните избори, защото несебърлии изглежда не я припознаха за свой представител в Общинския съвет и тя едва събра 200 гласа.

Звезделина Каравелова е неотлъчно до лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов на десетки протести в цялата страна. Лоялността й в крайна сметка бе възнаградена

В известен период новата депутатка се оттегли от обществения живот, а причината бе щастливо събитие в личния й живот – раждането на сина й.

Звезделина има дълга връзка с популярен музикант от Несебър, който държи рок бара в града. Бъдещата депутатка често може да бъде видяна зад микрофона, зад бара или като сервитьорка в заведението на мъжа си, казват несебърлии. Някои смятат, че това нейно качество е положително, защото не се срамува от каквато и да е работа, но други са категорични, че е несъвместимо с претенциите, които самата тя има.

Професионалното й битие преди време бе раздухано и от изгонената от „Възраждане“ Елена Гунчева, която недоумяваше защо Костадин Костадинов налага в ариергарда на формацията хора като Звезделина Каравелова, а самата тя с дипломи, ценз и добра професионална биография, е игнорирана.

Новата депутатка от „Възраждане“ действително е ценена от Костадин Костадинов, най-вече заради лоялността й и участието в множество партийни демонстрации в цялата страна. Показателно е, че той стана кръстник на детето й и според запознати сам е настоял Звезделина да заеме третото място в бургаската листа, очаквайки, че ще стане от раз част от 50-ото НС.

Бургазлии с интерес ще наблюдават поведението на Звезделина Каравелова в парламента, защото извън НС тя имаше смелостта да влиза във вербални сблъсъци с редица изявени политици.

Понякога силно се надценяваше. Последният пример е от опита й за разговор с акад. Николай Денков, когото „заклещи“ на шатрата на ПП-ДБ в центъра на Бургас. Срещата обаче бе неравностойна – академик, който е в топ 100 на учените в световен мащаб, срещу Звезделина от Несебър.

Историята помни и още един такъв случай – от опита й да поучава президента Румен Радев, който прояви стоицизъм, изслуша я внимателно и по елегантен начин, демонстрира интелектуалното си превъзходство, без да уязвява противника си.

Учудващо на този фон е поведението на бургаски активисти от „Възраждане“, които от няколко дни се опитват да атакуват на тема образование друг нов депутат от региона – Радостин Колев от „Величие“, който е завършил средно специално в родното Поморие.

„Четем и се смеем. Радостин може да е със средно, но е човек, който е изградил сам бизнеса си и е в топ 5 по получени преференции в региона – познато име и в бизнеса, и в политиката, избран е преференциално за общински съветник преди няколко месеца. Неуместно е да отговаряме на „Възраждане“, но нека първо да погледнат своите редици“, каза активист на „Величие“ пред Флагман.бг.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Еминем сломи обвинения в сексуално...

Еминем не се свени да разочарова Diddy (Пъф Деди, Пи...

Летище София не чака с автобуси...

"След като си чакал 5 часа на летището във Валенсия...

Няма коментари към тази новина !