Асен Блатечки играе Жоро Илиев

01.10.2015 11:08 | Видян 3598 пъти

 Асен Блатечки играе Жоро Илиев

Звездата от филма „Вчера" Георги Стайков усилено търси пари за новия си филм, посветен на емблематичния бос на ВИС-2 Жоро Илиев, научи вестник „Всеки ден". Актьорът, който близо 20 години живя в Швеция и в други европейски страни, а преди 5 години се завърна в родината си, се е вдъхновил от любовта между Главния и съпругата му Мая и e решил да я пресъздаде и на екрана.

Стайков работи върху романтично-криминалната история още от началото на 2014 г., но поради липса на пари засега все още не е пристъпил към същинската работа и към кастинга, твърдят източници на „Всеки ден". Той обаче силно се надявал до края на годината нещата да потръгнат и в скоро време да започне снимки. Бюджетът на продукцията ще е около 1,5 милиона лева, а в момента Стайков е намерил едва 350 000 лева от необходимата сума.

Филмът ще е особено зрелищен, тип „Под прикритие". Ролята на Жоро Илиев най-вероятно ще бъде изиграна от Асен Блатечки, който наподобява като физика Главния. Блатечки е дал съгласието си и дори споделил, че навремето се е запознавал с Жоро Илиев и имат незабравими спомени.

Стайков, изиграл ролята на бунтаря Ростислав във филма на Иван Андонов „Вчера", не крие, че е впечатлен от живота на своя адаш и отдавна искал да направи филм за поколението на мъжките момчета от средата на 90-те години. Актьорът вече събрал много разкази на авери на шефа на ВИС. Георги Стайков дори се добрал до неизвестни досега факти от живота на легендарния герой от ъндърграунда. Актьорът, който навремето минаваше за секссимвол, често е играл „лошо момче" в родните филми и затова на самия него му е интересна съдбата на истинските „лоши момчета".

Близки до звездата от „Вчера" и „А сега накъде" обаче твърдят, че той среща сериозни трудности от страна на вдовицата Мая Илиева. Тя била на мнение, че у нас няма актьор, който може да се превъплъти в образа на мъжа й. Освен това близките на Георги Илиев искали изкъсо да контролират снимачния процес, за да не би Главния да бъде изобразен в лоша светлина във филма. Освен това Мая се притеснявала, че в продукцията ще бъдат показани и забежките на Жоро със стотици жени, някои от които популярни. Сред най-известните любовници на Главния са фолк звездите Кати, Кали и Глория, Дарина Павлова, Стефка Костадинова, Жени Калканджиева, Яна Грудева.

Самият Стайков обаче бил далече от мисълта да маха ореола от главата на Главния. Във филма Жоро Илиев щял да бъде напълно положителен образ, без обаче да се спестяват спорните моменти в биографията му. По информация на „Всеки ден" актьорът, който заедно с третата си жена Асения има продуцентска компания, вече бил говорил с много хора от обкръжението на боса на ВИС-2 и те изразили готовност да му помогнат при писането на сценария, но само ако останат анонимни. Екипът се домогнал до една от големите тайни на Жоро Илиев, която ще бъде осветена във филма.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !