1/3 от хотелите на Съни затворени, 1/2 празнички

17.07.2015 09:23 | Видян 2054 пъти

1/3 от хотелите на Съни затворени, 1/2 празнички

Над 80 или 1/3 от хотелите в Слънчев бряг изобщо не отвориха този сезон. Въпреки това около половината хотели в най-големия ни курорт са заети под 50% на пика на сезона. Само около 20% от местата за настаняване са прилично пълни, макар и далеч от 100-те процента, които са характерни за средата на юли, разкрива пред  19’ мениджър на мащабен играч в бранша. Не стига това, ами сезонът не започна както през годините 2008 – 2013 г. още през април, а реално след абитуриентските балове – съкратен е с  1,5 месеца.  Същото важи и за съседния курорт Свети Влас. А двете места държат около половината легла по цялото ни Черноморие и над 1/3 от всички в България, където туризмът дава работа на 250 000 души и чрез тях храни близо милион. Картината не е по-розова на другия ни голям курорт Златни пясъци.

Но най-лошото е, че цените се наложи да бъдат свалени с 30% и повече, за да има все пак някакъв  интерес от чуждите пазари, разкриват хотелиерите. И проблемът далеч не е само в руснаците. Пренасочени европейски туристи от Тунис си искат обратно в гърмящата от тероризъм африканска страна. Богатите българи също са кът, а те хранят туризма ни, заедно с братушките, реват от бранша.

 Същото потвърждават и  търговците: „Няма оборот”, оплаква се съдържател на магазин на Св. Влас. „Нито отстъпки в цените, нито супер стоката привличат клиентите. Няма достатъчно хора, още по-малко пък са тези с възможности. Освен платежоспособните руснаци, липпсват и доста от българите – в Гърция са”, допълва впечатленията си предприемачът. Не само от магазините, но също от фризьорските салони и спа центровете отзивите са отчайващи и потискащи. Там не правят сравнение дори с миналата година, когато спад имаше, но не толкова жесток.

А министърът на туризма разказва приказки, докато замът му спеше пиян на бара! 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Дворецът публикува нова снимка от ЧРД...

Принц Луи празнува шестия си рожден ден днес и нова...

Няма коментари към тази новина !