Нели от "Търси се" в реанимация след раждането

25.06.2015 10:03 | Видян 3972 пъти

Нели от

Както и при първото си дете, Нели ражда със секцио и след това попада за 24 часа в реанимацията, научи Blife.

Ето какво описва още тв водещата: "Постъпих в клиника, за да родя второто си детенце с планирано секцио. Първата ми операция мина нормално, спокойно, но въпреки това ме беше страх. Имах хиляди притеснения. Не спах вечерта преди големия ден.

На сутринта пред операционната ме чакаше д-р Игов - изключително добър анестезиолог, който постави епидуралната ми упойка и при първото ми раждане и сега - невероятно приятен и забавен човек - а такъв винаги е нужно да имаш около себе си, когато всичко останалото ти изглежда толкова сериозно. Д-р Стаменов също беше отпред - подадохме си ръка - като безмълвно обещание, че всичко ще бъде наред.

И влязох. Съвременна операционна, голям екип, оператори, сестри... хем страшно, хем успокоително. И легнах на масата със свито сърце. Вдигнах кръвно от вълнение и от голямото очакване на сърцето ми за срещата с новият мъж в живота ми. Поставиха ми анестезията, разменихме няколко шеги с екипа, д-р Игов е цар на хумора в критичен момент... Точно 3 минути след началото чух най-очаквания плач... Д-р Стаменов заедно с д-р Белкин изведоха на бял свят Борил.

Незнайно от къде в тази минута до мен се появи и д-р Михова, която спокойно и уверено проследи бременността ми, хвана ръката ми и каза "Браво, супер си...." погледна към към току що раждащото се бебе и по женски и с чувство за хумор ме информира за достойнствата на малкия мъж - "Леле какви големи ташаци" - толкова смешно и приятно ми се стори това в онзи момент, в който всичко ме вълнуваше до краен предел.

Сложиха Борил до лицето, плачех и го целувах и само помня неописуемото благо личице, което поемаше целувките ми и искаше още и още! Роди се! После шиене, кратка среща с близките и 24 часа в реанимация.

Там се случи голямото ми изненада - да оставим настрани обстановката - широката реанимация, обляна от светлина - и то не само луминесцентна! Но друго беше важно и ценно, което открих там - млади усмихнати момичета, които се грижеха за нас родилките с толкова внимание, че не можех да повярвам...

Гледах ги, млади... хубави, много по-красиви от тези, които можеш да видиш и в най-модерните столични клубове... С очи пълни с внимание! А нека си го кажем директно - в реанимация те се грижат за наглед ужасно неприятни неща - сменят катетрите ни, идват с подлоги, правят интимни тоалети сред кръв и лохии...

Обикновено в реанимациите попадаш на сърдити и троснати лелки, които се държат с теб сякаш си виновен, че ги занимаваш с ужасните си болнични гадости. А тези момичета буквално пърхаха от родилка на родилка - бяха не просто вършещи работата си, а обичащи работата си! Удивително да имаш точно такава работа и да я обичаш!? Но явно можело! Запомних очите им - докато се раздвижваш и ставах очите им се радваха за мен!

Дадоха ми бебето още там в реанимация и го сложих на гърда, за да стимулирам веднага кърмене. Нещо, което в други реанимации няма как да ти се случи! На следващия ден се качих в самостоятелна стая и разполагах с цялото време за мен и бебето - колкото искам - толкова време с него! Най-голямото учудване беше, когато същата вечер д-р Стаменов ми се обади по телефона и ми каза - слез долу в клиниката - има театрална постановка! ДА, ДА, ДА - правилно чухте - вечерта след като родих бях на театър в Клиника Надежда!

Гледах постановката "Красавиците"... Беше толкова странно и вълнуващо - вчера раждаш, днес си на театър! Почти нереално - но клиника Надежда канят и подпомагат изкуството на театъра, предлагайки на своите пациенти и приятели да се насладят на постановките безплатно! На следващия ден валеше до обяд, а следобяд, като изгря слънцето, излязох на голямата тераса да подишам чист въздух и да поговоря по телефона.

Не се усетих и излязох по нощница, както ходят в отделението всички родилки... След 5 минути отвътре буквално излетя една от жените, които се грижат за нас ( всички, които ме познават знаят, че не помня имена) ...та и на тази мила жена не го запомних, но жеста й си остана в сърцето ми - точно както баба ми, ако беше жива и беше там би го направила - наметна ме с един дебел халат и ми се скара с пръстче, все едно съм й внучка...не можах да й кажа нищо в този момент, защото говорих по телефона, но на влизане тя ме смъмри като непослушна внучка а аз й се усмихнах й само и казах "Прекрасна си!"

Наистина беше прекрасно усещането, някой непознат да се погрижи за теб, като близък роднина. Тази приказка е истинска история, с истински имена и с истински емоции! Тръгнах си, влюбена в тримата си мъже - Данаил, Тодор и Борил!"

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !