Кристо говори с брат си на френски

17.06.2015 17:52 | Видян 3662 пъти | Гласували 1

Кристо говори с брат си на френски

Алеко Константинов е авторът на сатиричното произведение „Пази, Боже, сляпо да прогледа”, в което се разказва как бедно българско чедо, попаднало на добро място в чужбина, се срами от род и родина. А древнокитайската мъдрост „забряването” на произхода е определено като „нарушаване на устоите”. Ала за Кристо ненавистта, или нека да я наречем по-меко - забравата за България е огромна. На своя сайт той се пише американец.

Преди 2 години Христо Явашев и братята му – Анани – актьор без някоя особено забележителна роля, и Стефан осъждат България в съда в Страсбург, защото габровската община след 2001 г., включително по времето, когато кметува вицепремиера днес Томислав Дончев, не им плащала наем за цехчето, което е било собственост на техния баща и им е реституирано. Сумата е 20 000 евро. А, както помните от предишния ни епизод, само 1 от проектите на Кристо, лично финансиран от него, струва 26 000 000 долара.

Какво е накарало най-известния, роден в България художник да позори родината си заради своя дял от 6666 евро? Докато бе жива съпругата му Жан Клод, всички обвиняваха нея за лошото му отношение към България. Но от 2009 г. тя вече не е между живите, а отношението си остава...

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Искат субтитри на Откраднат живот

Репликите на актьорите в „Откраднат живот“ да...

Венци Венц с ултиматум: Аз или нас

Две седмици, след като Павел подари „Топъл...

Няма коментари към тази новина !

*}