Стефания Колева и Орлин Горанов откриха първата Гастротека в София
15.06.2015 13:40 | Видян 2398 пъти
Терминът „гастротека“ съчетава традициите в гастрономическото изкуство и модерните тенденции при поднасянето на храната. Затова и GASTROTHEQUE “L'Art dе Vivre” идва с типична за Франция целодневна концепция, с която мястото се променя, за да достави напълно различно преживяване за сетивата през деня и вечерта. В работно време тя е подходяща за бизнес срещи, които изискват не само първокласна храна, а и всякакви Hi-Tech удобства, hot spot, зареждащи конзоли и зала с мултимедия. С края на работния ден менюто, интериорът и дори униформите на персонала в GASTROTHEQUE “L'Art dе Vivre” се преобразяват напълно, за да се пресъздаде изискана обстановка. Акценти от вечерното меню са топлите предястия (жабешки бутчета, охлюви, бели миди Телини и сотиран гъши дроб), както и виртуозните специалитети, сред които пълнен пъдпъдък със заешко, сушени плодове и манатарки, пилешкото филе с трюфел, патешко магре с пюре от кестени, портокалова ендивия и сос Жу, лаврак с мус от скариди върху лимони и чери домати конфи.
„Във френската кухня продуктите са малко, поради което най-важно е да са от най-високо качество. Готви се бавно и прецизно – има интрига!“ - сподели главният готвач - шеф Дани Спартак – възпитаник на едно от най-елитните училища за френска кухня - Le Cordon Bleu в Лондон.
На неговото майсторство се довериха председателите на френската и италианската търговска камара Стефан Дюлае и Марко Монтеки, бизнесмените Стефан Маринов, Димитър Драгов, Иван Маринов, Петя Раева, Ваня Червенкова, шеф Андрей Токев, арх. Стефан Добрев и арх. Атанас Панов, както и представители на предприемаческата и start-up общност в България.
Духът на артистичните френски вечери оживя в София с Христо Мутафчиев, проф. Георги Лозанов, Вяра Атова, Мария Грънчарова, Митко Кърнев от D2, Мария Каракушева, Ирмена Чичикова, Надя Илиева (ex-Елит), Лиляна Ангелова, Деси Зидарова, Константина Живова, дизайнерите Николай Божилов и Яна Танковска.
На фона на класически френски шансони, изпълнени на живо от Gypsy Jazz & Swing група, всички гости усетиха духа на Франция, за което допринасяше и елегантният интериор на двата етажа на ресторанта Paris и Chateaux – дело на дизайнера Антон Кузкин.
свързани новини
Стефания Колева и Хубавото Наде като две капки вода
НАЙ-НОВИ
Рекордна година за България по брой...
България уверено върви към целта си в туризма за 2024 г....
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !