Четири завладяващи групи с концерт в Терминал 1

21.04.2015 13:49 | Видян 1374 пъти

Четири завладяващи групи с концерт в Терминал 1

На 23 април /четвъртък/ сцената на клуб Терминал 1 ще остане под краката на четири завладяващи групи. От 22:00 часа започва концерт с българско и международно участие. Публиката ще може да се наслади на съчетаването на жанрове като хип-хоп, R&B, soul, блус, джаз, модерен поп. Бандите, виновни за това са две от България – добре познатите BOBO AND THE GANG и DAYO, и две чуждестранни – ACANTHA LANG (UK) и BLOSSOM. BOBO AND THE GANG са цяло богатство за родната ни музикалната сцена. Свирят авторски хип-хоп, а текстовете на всяко едно от парчетата са на български език. В началото на 2014 година бандата пусна първия по рода си Hip-Hop концерт от поредицата StudioLive, който може да намерите в YouTube.
Заедно са от 2010 година. Затова време са свирили с имена като Ms. Dinamyte, Tinie Tempah, Busta Rhymes, Jessey J, подгрявали са хип-хоп звездата KRS One, а последната им гордост са концертите в и изън България, с групата Blackstreet. Заедно с Бобо, R&B триото засне и клип за благотворителна кауза. На 23-ти ще ги видим в обичайния състав: Бобо (вокали), Ангел Дюлгеров (китара), Стойко Милев (бас-китара), Ивайло Стайков (клавишни), Росен Ватев (барабани), Борис Спасов (програминг) и Яро (бек-вокали).

Blossom е проект, дал своето начало от холандската музикална консерватория „Prince Clause”.  Всички артисти в него са възпитаници на грьонингенската школа. Бандата се състои от датския басист и композитор Kasper Lang Eriksen, вокалистката от руски произход Alina Engibaryan, френския китарист Cyril Bernhard, холандския кийбордист Sander Thijsen и барабанистът от София - Стефан Цеков.
Групата залага на стилов микс между модерен поп, рок и R&B, стъпили здраво върху основата на джаз звученето. За първи път ще излязат на българска сцена, а парчетата, които изпълняват са авторски.

DAYO е група с иновативен и смел поглед върху музиката. Създадена през октомври 2014 година много бързо се настани трайно в сърцата на българския слушател. Авторската им музика  винаги може да се отличи от тази на останалите артисти у нас, защото повреме на лайф изпълненията се комбинират хип-хоп бийтове с живи инстрименти – нещо доста нетрадиционно за нашата географска ширина. До момента момчетата се изявяват в различни софийски клубове заедно с DJ RAWLAND.
Сред по-големите проекти, в които са взели участие са ‘’Резервни космонавти‘‘ vol.2, проведен през месец януари 2015, а преди месец подгряваха концерта на Jake Wherry, от британското дуо ‘‘The Herbaliser‘‘. Съставът им е: Божидар Василев (TromBobby) – тромбон, Михаил Филипов – клавишни, Евден Димитров - бас и Васил Вутев (Soulization) – барабани.

Acantha Lang е очарователна и завладяваща певица от New Orleans, USA. Кариерата й в момента се развива с пълна сила в Лондон, Великобритания. Вокалните й умения и красивата връзка с блуса са признати от артисти като Боно, Мадона, Джъстин Тимбърлейк и други. Едни от най-големите музикални музи за Аканта са Tina Turner, Led Zeppelin, Nina Simone, Jimi Hendrix, Mick Jagger . Българската публика ще има удоволствието за първи път да  чуе нежните авторски блус парчета на певицата, в акомпанимент на китариста Marco Felici.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

За да ме целуне някой, не трябва да...

Едно невинно целуване по устните може да се окаже нещо...

Колкото по-трудна е победата, толкова...

Колкото по-трудна е победата, толкова по-голямо е...

Няма коментари към тази новина !