Сръбската мафия си поиска парите от Цеца Величкович

15.10.2008 12:35 | Видян 13097 пъти | Гласували 1

Сръбската мафия си поиска парите от Цеца Величкович

Свидетелят-сътрудник Деян Миленкович Багзи неотдава е поискал от сръбската фолкзвезда Цеца Величкович да му върне половин милион евро.

Това съобщава сръбското издание "Прес" като се позовава на полицейски източници. Багзи твърди, че Цеца е взела на времето пари на заем от ръководителя на сръбската престъпна групировка "Земунски клан" Душан Спасоевич-Шиптър. Багзи казва още, че Спасоевич му е останал длъжен с над три милиона евро и сега всички длъжници на Душан Спасоевич на практика са и негови длъжници. Цеца Величкович е отказала да води преговори по този въпрос. На адвоката на Багзи звездата е казала повече да не й се обажда по този въпрос. Преди две години самата Цеца Величкович обаче призна, че през 2002 година от Душан Спасоевич е взела на заем 100 000 евро, които тя твръди, че е върнала. По време на процеса срещу "Земунския клан" пред Специалния съд в Белград Багзи каза, че Цеца Величкович е взела три милона евро, които не е върнала. Според изданието в момента Багзи се опитва да прибере дълговете на Душан Спасоевич и от други съмнителни бизнесмени. Става въпрос за над пети милиона евро, които покойният Шиптър е дал на времето, казва още полицейският източник. В повечето случаи Багзи изпраща свои посредници или адвокат, много рядко се появява лично за да изнудва лицата, които са взели пари на времето.

Сръбските експерти твръдят, че кървавите милиони на лидера на "Земунския клан" Душан Спасоевич-Шиптър са легализирани през последните години и с тези пари са приватизирани някои от най-успешните сръбски фирми. Свидетелят-сътрудник Деян Миленкович-Багзи е купил с парите на Шиптър две успешни фирми. Сръбските закони изобщо не пречат на местните мафиоти да легализират парите си.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !