Дани Милев един от тримата тенора на концерта-трибют за Павароти

03.10.2008 13:20 | Видян 5045 пъти

Дани Милев един от тримата тенора на концерта-трибют за Павароти

Дани Милев е единственият поп певец от участниците в концерта, който ще изпълни оперни арии. Заедно с австралийския тенор Марк Саулър и Калуди Калудов  Дани ще сформира нова версия на Тримата тенори. Концерт-спектакъл в памет на неповторимия  Лучано Павароти ще се състои на 7-ми октомври в Зала 1 на НДК.

Организира го оперната прима Христина Ангелакова, председател на фондация Национална опера и балет. Идеята на концерта е да наподобява тези, които тенорът правеше под надслов „Павароти и приятели”.  Според Христина Ангелакова това е най-добрият начин да се отбележи годишнината от смъртта му и неговия рожден ден.

Участие в музикалното събитие ще вземат много наши оперни и поп изпълнители, между които Лили Иванова,  Васил Петров, Мария Илиева, Миро и др. От сцената ще звучат опери като „Кармен”, „Тоска”, арията „Аве Мария” от Шуберт,. Неаполитански калцонети в стила на „тримата тенори” ще изпълнят Дани Милев, Калуди Калудов и Марк Саулър. В репертоара на Дани Милев ще влезе и прочутата ария на Калаф от „Турандот" – „Nessun Dorma”. Всичките му колеги са категорични, че на него му се е паднало най-голямото предизвикателство.

„Дани Милев обаче беше изненада като диапазон - той е единственият ни поп певец, който може да стигне до втора октава! Ще пее едно от най-трудните неща - арията Калаф от "Турандот", знакова за Павароти” споделя Христина Ангелакова.

Макар че Дани има добри гласови данни, осъзнава че изпълнението на “Nessun Dorma” ще му бъде трудно. Той приема участието си в този гала спектакъл като професионално изпитание и вече се е заел със сериозни репетиции. Милев слуша интерпретации на арията непрекъснато, дори и в колата си и пее, за да се подготви за изпълнението си на 7-ми октомври.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !