Скандал! Павароти пял на плейбек

08.04.2008 14:16 | Видян 3165 пъти | Гласували 1

Скандал! Павароти пял на плейбек

По време на последната си изява на сцената - на Олимпиадата в Торино, великият тенор Лучано Павароти изпълнил на плейбек великата си ария Nessun Dorma.

Скандалът се развихри след появата на мемоарите на тенора, който изгасна от от рак на панкреаса.

Автор на спомените е пианистът Леон Маджиер, който е свирил по време на стотици концерти на легендарния изпълнител, пише The Times. В мемоарите се разказва и за страстта на музиканта към храната и жените, за неговите триумфи и провали. Маджиер твърди, че за изпълнението си в Торино Павароти, който е бил прикован към инвалидна количка, е трябвало да запише гласа си и после да го пусне с оркестъра.

Професионалист до последно, Лучано не пропуска да направи видеозапис на изпълнението си ден преди самата олимпиада, за да е сигурен, че няма да се изложи.

"В деня на церемонията оркестърът направи всичко възможно да не се разбере за плейбека", пише пианистът в "Павароти: поглед от близо." Великолепната си кариера Павароти завърши с изпълнение на запис, а това е наистина тъжно, допълва новоизлюпеният писател.

В мемоарите са описани и други куриозни моменти от живота на тенора. През 1991 година преди поява на участие в Хайд Парк пред принц Чарлз и Лейди Даяна, Павароти замалко не провалил изявата си. Докато изпълнявал арията E Lucevan Le Stelle от операта "Тоска" на Пучини, великият тенор забравил текста. "Видях ужаса, изписан на лицето му. Бях наблизо и му подсказах репликите. От тогава Лучано винаги си носеше ноти", пише Маджиер.

Същата вечер се състояла гала-вечеря, организирана от принцеса Даяна. Павароти се появил под ръка с тогавашната си асистентка и бъдеща съпруга Николет Мантовани. В залата без предупреждение обаче влязла настоящата съпруга на тенора - Адуа Верони. Скандалът за малко се разминал.

В мемоарите на пианиста се говори и за непрестанния апетит на Павароти. При посещение в Китай Павароти взел със себе си 5 хладилника с храна - пасти, сладка, пармезан - продукти за две седмици.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !