Милко Калайджиев: Сушата ми изгори бостана

14.07.2014 14:49 | Видян 1647 пъти

Милко Калайджиев: Сушата ми изгори бостана

"Заради сушата тази година реколтата ми от дини не е много добра. Дините са по-малки, но след 10-15 дни вече ще започна да бера тези, които са узрели." Това заяви пред "България Днес" фолкпевецът Милко Калайджиев, който от няколко години стопанисва бостан в Свиленградско.

"Нямаше много дъждове тази години и това се отрази на продукцията. Наложи се да пуснем капково напояване, за да има повече влага за дините и пъпешите. Поставил съм сонда в земята, с която осигурявам напояването. Наскоро пръскахме и срещу вредители. Изисква грижи гледането на бостана, но го правя с удоволствие. Много хубаво съм си го направил мястото. Чувал съм да казват за мен: "Що не си гледа пеенето, ами се занимава с бостани? Пеенето ми е кефът. А това, другото - работа", сподели още изпълнителят на "За да те забравя".

Калайджиев обясни, че дините вече са пазарени от видински бизнесмен, който дошъл и капарирал произведените от бостана плодове. Той се оплака, че прекупвачи вземат дините по 8 стотинки, а ги продават по 50-60 стотинки за килограм. Бостанът на Милко не е много голям - около 3 дка, но се слави с вкусните плодове, чиято слава се е разнесла из цяла България.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !