Бисеров плава с яхтата на Митьо Очите

28.03.2014 15:45 | Видян 1879 пъти

Бисеров плава с яхтата на Митьо Очите

Христо Бисеров е броил 252 000 лева за старата яхта на несебърския бос Митьо Очите. Сделката е сключена преди около месец, научи "Всеки ден". Наскоро Димитър Желязков се отказа от плавателния съд, тъй като реши да си купува чисто нова лодка, бъкана с екстри за около 4 млн. лева. Старата си върна на софийска лизингова компания, от която я взе през пролетта на 2012 г. и спря да ѝ плаща вноските, които са по 3500 евро на месец. Именно на тази яхта Очите бе засечен преди три години да пори вълните в компанията на знойни красавици.

Разследваният за финансови престъпления Христо Бисеров си издействал доста изгодни условия за новата 8-метрова яхта, научи още "Всеки ден". Той е платил само остатъчните 24 вноски по 5-годишния лизинг - точно 252 хил.лева, обясни запознат със сделката. До момента бижуто бе оставено на котва в залива до Грандхотел "Поморие". Сега обаче баровската лодка е преместена на частен кей в Созопол. Именно оттук Бисеров планирал да потегли на романтична разходка през лятото до остров Сицилия, а оттам - до Малта.

Придоивката на Христо Бисеров и воаяжите по море зад граница идват в момент, в който Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество усилено рови откъде е богатството му. В началото на март инспекторите започнаха проверка на имотите и банковите му сметки. Заедно с прокурори те ще разседват как е купил вили и коли и откъде са придобити средствата по влоговете му у нас и в чужбина.

Освен Христо Бисеров инспекторите тарашат имотите и фирмите на доведения му син Ивайло Главинков. 13 спецекипа вече подеха масови одити в страната. Пет от тях действат в София. Сред проверяваните са още бившата бълдъза на Брендо  Десислава Дишлиева, както и счетоводителката на Галеви  Христинка Ангелова. Затова и не е ясно дали властите ще разрешат на Христо Бисеров да плава до Сицилия и Малта, докато тече разследването срещу него за пране на пари и за трансфери на приближени фирми към офшорки на Сейшелските острови.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мадона счупи рекорд и събра 1.6М души...

Безплатното шоу на Мадона в Рио де Жанейро привлече...

Кирил Домусчиев продаде поръчковата...

Един от най-богатите българи продаде суперяхтата си....

Няма коментари към тази новина !