Силвия Петкова оценява режисьори

21.02.2014 09:30 | Видян 7585 пъти

Силвия Петкова оценява режисьори

Бившата половинка на Калин Врачански актрисата Силвия Петкова ще оценява филмите от Международния конкурс от българска страна на София Филм Фест. Тя е родена през 1987 г. в София. През 2010 г. завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кр.Сарафов", в класа на проф. Здравко Митков. Дебютира в ролята на Жената в постановката „За мишките и хората" по Стайнбек с режисьор Асен Блатечки в ОДТ „Боян Дановски" - Перник.

Ролята и на Хани в „HDSP: Лов на дребни хищници" (2012) на режисьора Цветодар Марков е първата й мащабна киноизява. Тя е енергична, упорита и излъчва борбеност, както пред камерата, така и в живота. Участва още във филма на Андреас Панцис „Радостта и страданието на тялото" („The joy and sorrow of the body" -2012), има малка роля в „Непобедимите 2", сниман у нас. От 2011 година е част от трупата на театър „София", където може да я гледате в „Пипи дългото Чорапче", „Тирамису", „4 Стаи", „Скачай" и „Напразни усилия на любовта". През 2012 година Силвия става популярна с ролята на учителката по литература г-жа Димитрова в сериала „Революция Z" на Димитър Митовски.

На 18-ия СФФ Силвия Петкова ще представи немския филм „Нашите малки различия" („Our Little Differences" - 2013) на режисьорката Силви Мишел, в който изпълнява една от главните роли.

Източник: vsekiden.com

Снимка: facebook, Фотограф : Мария Цветкова

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Нети Добрева и Асен Блатечки с...

Театралната постановка Този филм за първи път на...

Илиана Раева сложи край на...

Илиана Раева вдигна 510 точки на Краси Радков и сложи...

Няма коментари към тази новина !