Скандал на Оскар-ите, махнаха номинация!

30.01.2014 17:00 | Видян 1926 пъти

Скандал на Оскар-ите, махнаха номинация!

Скандал се случи около наградите "Оскар", след като Американската киноакадемия оттегли номинацията за наградата "Оскар" в категорията "песен към филм" на композицията "Alone Yet Not Alone", съобщава dnes.bg. Тя е написана от Брус Броутън и Денис Спигел за едноименната продукция, предадоха световните информационни агенции.

Безпрецедентното решение е било прието заради действията на композитора Брус Броутън, който грубо е нарушил правилата за гласуване. Според тях 24-те академика от музикалните среди, които са с право на глас, получават дисковете с песните и саундтраците без маркировка и посочване на каквито и да било данни за композиторите и друга информация. След като ги прослушат, те трябва да изберат по пет най-добри композиции, да попълнят съответните бюлетини и да ги изпратят в Американската киноакадемия.

Броутън, който е бивш член на ръководството на академията и член на професионалния музикален комитет, по време на процеса на гласуване е изпратил по електронната поща писма до колегите си с напомнянето, че сред записите има и негова песен. А това поведение е в разрез с установената процедура по гласуването.

След решението на Американската киноакадемия за изваждането на композицията "Alone Yet Not Alone" от номинираните, в надпреварата остават само 4 песни. Това са "Happy" от "Аз, проклетникът 2" (Фарел Уилямс), "Let It Go" от "Замръзналото кралство" (Кристен Андерсън-Лопес и Робърт Лопес), "The Moon Song" от "Тя е глас" (Карън Оу и Спайк Джоунс), "Ordinary Love"от "Мандела: Дългият път към свободата" (Пол Хюсън, Дейв Еванс,Адам Клейтън и Лари Мълън).


Източник: БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бригада Нов дом ремонтира дома на...

Майстор-алпинист, работил в изследователска база в...

Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Няма коментари към тази новина !