Кой какво яде навръх Коледа
25.12.2013 09:00 | Видян 2598 пъти
Коледният обяд във Франция е най-здравословен, тъй като менюто не включва продукти, а необработена храна. Типичното френско коледно меню се състои от печено пиле, гъши дроб и 13 десерта, но съдържа само 46 грама мазнини и 29 грама въглехидрати на човек.
13-те пудинга представляват Исус и 12-та апостоли. По традиция те се сервират на Бъдни вечер и остават на масата три дни до 27 декември. Колкото и нездравословни да изглеждат 13-те десерта, те всъщност включват много ядки и плодове и са по-здравословна опция от коледния сметанов пай на британците.
Чехия има второто най-здравословно коледно меню, състоящо се от рибена супа, студена картофена салата и кисело зеле. Ирландия заема второ място по нездравословен коледен обяд. Той е почти толкова мазен, колкото британският, но остава с едно място по-назад заради ордьовъра от скариди, съдържащ повече протеини.
Германия е на трето място по нездравословен обяд заради засиленото присъствие на колбаси. Полша, Португалия и Австрия също се радват на здравословен коледен обяд, следвани от Унгария, Норвегия и Русия. България не е сред изследваните страни.
свързани новини
Най-шантавите елхи тази Коледа
Евтини подаръци от Уил и Кейт за малкия принц за Коледа
НАЙ-НОВИ
Силвестър представи Alchemista в...
Мария Силвестър представи в най-ексклузивния у нас...
Престъпление е да караш пиян и то за...
„Димо е голям пример как човек, който сбъдва мечтите си,...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !