Нов край на света на 22 февруари догодина

02.12.2013 14:45 | Видян 2820 пъти

Нов край на света на 22 февруари догодина

Вече свикнахме с появата на нови и нови дати, на които се очаква краят на света. След като човечеството преживя поредния „апокалипсис”, сега прогнозите продължават. Според викингският фолклор 22 февруари 2014 година ще бъде съдбовна дата. На този ден бог Один трябва да бъде убит от вълка Фенрир. Викингският свършек на света е наречен "Рагнарок", което в превод означава "Гибелта на боговете". Но преди кончината на върховното божество Один, щяла да настъпи "зимата на зимите", пише magicaura.

Според фолклора на викингите щяло да има три последователни люти зими, без лета помежду им. Тогава всякакъв морал сред хората щял да изчезне и те щели да се изтребят помежду си, с което започвало началото на края. Вълкът Скол ще погълне Слънцето, а брат му Хати ще се нагости с Луната. Звездите ще изчезнат от небосклона, а Земята ще потъне във вечен мрак, с което ще бъде белязан краят й. Експертите изчислили, че тези драматични събития трябва да се случат на 22 февруари 2014 година.
 

Один ще бъде убит от вълка Фенрир и от другите "богове на сътворението". Ще има големи земетресения, а след като загине, Земята ще изчезне. На нейно място ще дойде друг един утопичен свят, изпълнен с богатства и благини, вярвали викингите.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !