Пращат Джей Зи на съд

10.11.2013 09:02 | Видян 1423 пъти

Пращат Джей Зи на съд

Проблемът с авторските права на Запад изглежда доста по-уреден, отколкото у нас. Въпреки това се оказа, че дори най-популярните имена от другата страна на Океана не са застраховани от подобни грешки. Джей Зи отива на съд заради плагиатство, пише Blife.bg.

Проблемът е свързан с парчето му Run This Town заедно с Риана и Кание Уест. Парчето излезе през 2009 г. и беше много приятна изненада за почитателите на този стил. Оказа се обаче, че в нея има смпъл от парчето на Eddie Bo от 1969 г. Hook & Sling, което рапърът ползвал без разрешение.

Това твърдят от лейбъла TufAmerica Inc, които държат правата на първия трак. Според тях елементи от нея се появяват над 12 пъти в песента на Джей Зи. Затова от компанията настояват да вземат процент от приходите от Run This Town, както и спиране на по-нататъшна "дистрибуция и експлоатация" на песента.

Преди време TufAmerica Inc твърдяха че Кание Уест е използвал семпли от същото парче на Eddie Bo в песента си My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Предлагаме ви да чуете двете парчета и сами да прецените дали имат основание за подобни претенции.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ариа пусна голи снимки

Гола до кръста и със секси панталон с ресни се пусна...

Папи Ханс призна за комплексите за...

Един от съвременните секссимволи на родната музикална...

Няма коментари към тази новина !