Весела Лечева мести в Гърция Манол Велев

23.09.2013 16:30 | Видян 5717 пъти

Весела Лечева мести в Гърция Манол Велев

След 6 години в кома от 3-та степен по скалата на Глазгоу простреляният бизнесмен Манол Велев вече имал силите да изтърпи преместване в частна клиника в Гърция, похвалиха се негови близки. Инициатор за преместването му била съпругата му Весела Лечева, която има имот в Северна Гърция, пише Всеки ден.

Така бившата шефка на ДАМС и ексдепутатка от БСП си разчиствала терена за нови любовни завоевания, коментират потресени партийци. Преди година Лечева откровено сподели в телевизионно интервю, че има нов мъж в живота й. Прочутата състезателка по спортна стрелба се изповяда в интервю, че никога няма да забрави драмата от преживяното, че няма по-страшно и грозно нещо от това, което се е случило с най-голямата й любов.

Весела сподели, че има нужда да живее с човек, с когото да споделя и обсъжда ежедневието си. Въпреки това вече 6 години Лечева продължава да се грижи за законния си съпруг Манол Велев, който е неподвижен. За да осигури скъпоструващото лечение, тя пръснала милиони. Състоянието на Манол Велев обаче било все така критично. Той не можел самостоятелно да върши никакви движения, трябвало да му се помага и за хранене. Едва на втората година след покушението съпругът на бившата шефка на спорта Весела Лечева почнал да пие вода със сламка, което било отчетено като голям напредък в лечението му.

За кратко Велев престоял в клиника в Израел, но се оказало, че домашните условия са най-подходящи за състоянието му. По специална програма съпругата му пускала редовно телевизия, радио, показвала му снимки, споделяла му спомени, които да възстановят паметта и реакциите му. Тя била убедена, че той я разбира, макар и да не може да го изрази.

„Ние на практика нямаме комуникация, каквото и да се пише по вестниците. Не го пожелавам на никого. Тежко се живее с такова бреме, защото изисква непрекъснати грижи, постоянно си в напрежение, и тъжно, защото непрекъснато те връхлитат спомените с този човек, нахлуват най-хубавите моменти, свързани с него. Цялото семейство е ангажирано. Има и други хора, с които сме се организирали. Имам син, голям, имам голямо семейство, роднини, близки... Много е трудно да споделяш мъката и драмата непрекъснато с тях, но добре, че са те. Денят ни започва в 7,00 ч., когато идва екипът, който свършва в 12,00 ч. на обяд. Всеки ден е това. При този тип травми няма нещо, което да има голям успех", споделя Лечева.

Манол Велев бе прострелян на 11 юли 2007 г. в главата на столичната улица „Мизия". Оживя като по чудо. Продължителната кома е стопила ужасяващо мускулестия мъж. Жилавият му ген обаче не се предавал, въпреки че комата му е от най-ниската степен и отговаряла на най-тежкото състояние. Сега, при преместването му в Гърция, близките му се надяват да получи по-добра терапия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

10 съвета за по-добър сън

В днешно време голяма част от хората пренебрегват...

Никой никога не е обеднял, ако е...

"Никой никога не е обеднял, ако е давал." Ане...

Няма коментари към тази новина !