Форбс: Бербатов е най-голямата БГ звезда

30.08.2013 13:45 | Видян 2069 пъти

Форбс: Бербатов е най-голямата БГ звезда

Димитър Бербатов, най-добрият български футболист в последното десетилетие, оглави първата класация на Forbes за български знаменитости. С това една от най-популярните и очаквани класации на престижното бизнес издание направи първите си крачки и у нас.

Forbes Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на американското издание и измерва периода 25.08.2012 до 25.08.2013 г. Критериите, по които е направено подреждането са: успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност - като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи.

Според критериите на Forbes в звездната класация попадат: спортисти, музиканти, ТВ водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и артисти. В първата десетка на Forbes Топ 70 на българските знаменитости са:

1. Димитър Бербатов

2. Влади Ампов - Графа

3. Слави Трифонов

4. Григор Димитров

5. Мария Илиева

6. Ники Кънчев

7. Любо Нейков

8. Миро

9. Христо Стоичков

10. Лили Иванова

Бербатов застана начело на класацията с успехите си на терена и активностите на фондацията му. Той също така е и българинът с най-много последователи във Facebook.

В селекцията не фигурират журналисти, които се занимават с новинарски и коментарни предавания, както и онези режисьори и продуценти, които не са медийно активни. Пълният списък на Forbes Топ 70 на българските знаменитости ще откриете в новия брой на списанието.

Източник: actualno.com

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !