Бербатов се бори с прокълнати

14.07.2013 09:06 | Видян 2730 пъти

Бербатов се бори с прокълнати

Вече втори ден Димитър Бербатов и съотборниците му във "Фулъм" са на подготвителен лагер в Коста Рика. Утре "котиджърс" ще изиграят първата си контрола след лятната пауза, пише Lifestyle.bg.

Съперник ще е най-старият отбор в страната - "Картагинес", който е бил 3 пъти шампион (1923 г., 1936 г. и 1940 г.). Според легендите в страната тимът не може да вдигне титлата от 73 г., тъй като е прокълнат. След като печелят през 1940 г., играчите на "Картагинес" нахлуват с коне в църква и крадат всички ценни предмети, за да могат да си набавят пари за празненства. За да си отмъсти, свещеникът в храма проклел клуба никога повече да не става шампион на Коста Рика.

Другата версия за липсата на шампионска титла е вуду магия, направена от вещица година след последния успех на "Картагинес". Според някои информации тя е заровила куклата, която е символ на магията, някъде под стадиона на костариканския клуб. След това вещицата се е самоубила. Омразата й към отбора идва от това, че един от играчите бил неин любовник, но след като разбрал истината за нея, я изгонил от дома си.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !