Картини на Пикасо и Моне станали на пепел

19.07.2013 17:40 | Видян 1850 пъти

Картини на Пикасо и Моне станали на пепел

Картини на Пикасо, Моне и Матис може да са се превърнали в пепел. Платната на художниците бяха откраднати от музея Кунстхал в Ротердам през октомври миналата година. Автори на един от най-дръзките обири в историята на изобразителното изкуство са румънци, пише vsekiden.

Властите в северната ни съседка започнаха разследване, което да стигне до информация дали ценните картини са били унищожени. Повод за мислене в тази посока дават показанията на майката на един от задържаните. Пред следователите тя твърди, че била уплашенба за съдбата на сина си и решила да изгори картините, които той складирал при нея и да прикрие престъплението му.

Разследващите са взели проби от пепелта в печката от жилището на жената. Към момента са открили остатъци от рамки и платна, както и боя. Тепърва обаче ще се изследва дали те са от творбите на художниците.

Директорът на румънския национален исторически музей Ернест Оберлендер-Тарновеану коментира, че ако в действителност се окаже, че картините са изгорени, това ще „бъде истинско престъпление срещу човечеството".

Откраднатите платна са оценявани между 100 и 200 милиона евро.

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !