Кристина вече е дипломиран диригент

11.06.2013 13:00 | Видян 1838 пъти

Кристина вече е дипломиран диригент

Кристина вече може да се похвали с магистърска диплома по специалност Дирижиране на народни състави. Певицата на Diapason Records завърши АМТИИ Пловдив с отличен успех.

Макар и съвсем млада чаровната дама има доста солидна академична подготовка. Основното си образование завършва в своя роден град Кюстендил в паралелка с профил Народно пеене и тамбура. Средното си образование получава в НУФИ Широка лъка, където изучава специалност Тамбура. След това продължава да усъвършенства качествата си на музикант в АМТИИ Пловдив, където следва Дирижиране на народни състави. По време на цялото си обучение свири на контрабас в щатния оркестър към университета и участва в народния хор.

Преди броени дни се състоя и дипломния концерт на изпълнителката, който бе в две части. В първата тя трябваше да демонстрира диригентските си умения с щатния народен оркестър към Академията, а във втората – да покаже качествата си на диригент с щатния народен хор. Младата фолк дива се представи на ниво и получи отлична оценка, с което украси магистърската си диплома с пълна шестица.

Кристина признава, че неслучайно е избрала да следва тази специалност. "Много ми е интересно и се радвам, че завърших точно Дирижиране на народни състави. Разширих музикалните си познания в съвсем различна посока и това ще ми е много полезно занапред", убедена е тя.
Певицата не изключва възможността да се занимава и с тази професия в бъдеще. "Някой ден бих могла да упражнявам и този занаят. Човек никога не знае какво ще му предложи животът", сподели красавицата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Михалис Хаджиянис идва с най-големите...

Суперзведата на гръцката музика излиза на сцената на...

Тенденция 2024: Тези дамски чанти ще...

Чантите са не просто аксесоари, те са основна част от...

Няма коментари към тази новина !