И тази година без турне на Пайнер

10.06.2013 12:00 | Видян 2058 пъти

И тази година без турне на Пайнер

Музикалният гигант Пайнер се оказа в сериозно затруднение. За трета поредна година няма да има фирмено национално турне, което бе традиция до неотдавна. За разочарование на всички фолк фенове, те отново няма да успеят да се насладят на концерти и в техния град. За сметка на това обаче, от Планета подготвят голям концерт, който закъснява, тъй като рожденият ден на Планета HD мина преди седмица.  Все още не се знае дали събитието ще е в столицата или в друг град, като най-вероятни са спрягани Бургас и Варна, научи Супер 19'.

Тази година фолкпевиците няма да имат възможността да разходят по сцената новите си тоалети и да установят, че там има поне две от тях, които са си избрали една и съща дреха. Причината за това е икономическата криза, в която се намираме. В последно време концертите на Пайнер станаха безплатни за публиката, но от компанията се замислили, че и те не са чак толкова богати, за да си позволят подобно турне. Оказало се, че спонсорите не са достатъчни за осигуряването на подобна мащабна проява.

Друга причина за липсата на лятно турне била, че на хората им омръзнали вече познатите до болка изпълнители и искали да видят нови лица и по-скоро тела. Засега обаче на фолкнебосклона липсвали достойни заместнички на известните ни до момента чалгаджийки. Освен това едни от най-популярните фолкаджийки в момента като Галена, Преслава, Анелия и Андреа  имаха не една и две изцепки и упорито продължават да наблягат на  сексуално-просташки имидж. Но това се оказва недостатъчно, тъй като публиката вече почти не се интересува от някои от другите изпълнители. От няколко години насам из шоусредите се говори, че певиците плащат на инж.Митко Димитров големи суми, само и само да присъстват в списъка с участничките и да не потънат в забвение. Това обаче може и да не е вярно, тъй като публиката все още  влачи крак по ресторанти и кафани за да гледа на живо фолка пеперудките на Пайнер.

Отделно рап и хип-хоп вълната буквално отвя фолка и в момента е най-популярния жанр в България. Именно заради това изпълнителките се втурнаха като луди да записват дуети с рападжии. Крак повлече Галена, която направи съвместни парчета с Кристо и с 100 Кила. После пък Анелия се изяви на една сцена с младия хип-хопър Алекс Пи. Според клюката в момента и Андреа подготвяла убийствено парче с много успешен рапър. Тя щяла да зарадва меломаните в разгара на лятото, а според хора от екипа й, песента ще е един от хитовете на сезона.

Мълвата разнася, че Митко Пайнера се е видял в чудо от кризата, която налегна фолка. Само преди месец той спешно събрал всички певачки и открито заявил, че трябва да се стягат редиците във фирмата. Той споделил, че изпълнителките трябва да са в крак с времето и да търсят успешни изяви на сцената, за да се закърпи бюджета на димитровградската империя. Инженерът открито отправил упреци към подопечените си, че трябва да търсят развитие и да намират богати спомоществуватели, за да им тръгне кариерата, а не само да разчитат на фирмата-майка. Участията на повечето от певиците също драстично спаднали в последните месеци и Митьо се заканил да промени кофти ситуацията. Той  заявил на звездите, че не бива да отказват ангажименти, дори и в паланка да ги поканят да пеят, да се съгласяват и да нямат претенции.

По-старите изпълнителки в Пайнер пък негодували, че хем е криза, пък във фирмата идват нови момичета, кандидатки за слава. Те дори заплашили, че ще се откажат да пеят при това положение, но инж.Димитров охладил мераците им, като им припомнил, че са подписали с фирмата му железни договори. При разваляне на договорките, те дължат тлъста неустойка, която цял живот ще изплащат.
Отново една от най-облагодеталстваните се оказала Джена, за която се шушука, че продължава да е близка до сърцето на своя биг бос.

Певицата подкрепила изявленията на собственика и дори съобщила, че ще съдейства за всичко във фирмата. Пайнерът пък я похвалил, че през последните месеци участията й са се вдигнали двойно. Според злобари в компанията, именно Джена щяла да е бъдещата Певица на годината. Въпреки че имало доста време до новата церемония, наддаването вече започнало.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Няма коментари към тази новина !