Хора си отстраняват масово органи заради Анджелина

22.05.2013 16:30 | Видян 1932 пъти | Гласували 1

Хора си отстраняват масово органи заради Анджелина

Виден италиански онколог предупреждава за епидемия от имитатори на Анджелина Джоли, пише в. "Кориере дела сера".

Според специалиста от Милано Паоло Вецони разкритието, че Джоли си е отстранила двете гърди заради завишен риск от рак на гърдата, както и новината, че британски бизнесмен си е отстранил простата по същата причина, могат да накарат мнозина, които се чувстват застрашени, да се подложат на такива превантивна интервенция, понякога напълно ненужно, научи inews.bg.

Според специалиста мониторинг на рисковите пациенти също върши добра работа. Вецони изтъква, че понякога самите изследвания за ролята на даден ген при развитието на даден тип тумори са противоречиви. Специалистът припомня, че подобна вълна от имитатори е имало, когато Нанси Рейгън открила, че има тумор на гърдата и избрала радикалната мастектомия.

Паоло Вецони предупреждава, че има риск и от създаването на нов бизнес - този на лабораториите, които правят ДНК-анализи с цел откриване на дефектни гени, които предизвикват ракови заболявания. Лекарите пък са изправени пред друга дилема.

Ако при ДНК тест, направен по друг повод, примерно за установяване на бащинство, лекар установи, че пациентът има гени, предразполагащи към сериозни заболявания, той ще се чуди дали да информира пациента.

Според някои експерти по биоетика пациентът обаче не трябва да научава такива неща, уточнява още БТА.

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !