Нов скандал с филма "Васил Левски"

17.05.2013 17:45 | Видян 4741 пъти

Нов скандал с филма

След като режисьорът Максим Генчев замени Димо Алексиев с друг за новия си филм "Васил Левски", младият актьор изненадващо отвърна на удара. Нашумелият с двете си роли в сериала "Седем часа разлика" Алексиев оповести, че не е изгонен, а сам е отхвърлил ангажимента, пише Уикенд.

„Дълго мълчах, но вече ще отговоря, защото ми писна. Аз се отказах от ролята на Левски. Не съм бил уволняван. За пари никога не съм говорил и не съм се пазарил. Ти ли точно, Максиме, ще правиш филм за Левски?", пали се разочарованият Димо Алексиев. Той се надявал участието му в мащабния проект да се превърне в удара на живота му, но се разочаровал.

Преди 3 месеца, след като обяви, че именно Димо е неговият Левски и е перфектен за изграждането на този най-съкровен за българите образ, изненадващо Максим Генчев даде ролята на друг. Плевенският актьор Веселин Плачков бил същински двойник на Апостола и режисьорът си го харесал още по време на кастингите, но изборът му първоначално се спрял върху Димо.

Интервю на актьора във "Всяка неделя" обаче се оказа фатално за ролята му в бъдещия филм. Дарители буквално изригнаха на страницата на режисьора във фейсбук срещу актьора, обвинявайки го в несериозност. Спонсори настоявали да подкрепят финансово кинолентата, но само ако ролята на Левски бъде изиграна от друг. Тъй като филмът се правел изцяло от дарения, Максим Генчев решил, че няма право да проявява вироглавие и да налага своето виждане за Апостола.

Генчев бил разгневен от отговора на Димо на въпроса на Кеворкян непосилна ли е ролята на Апостола. Звездата от "Седем часа разлика" отговори, че за него това е роля като всяка друга, към която трябвало да се подходи отговорно. За капак по време на интервюто лъсна истината, че Димо не е чел сценария и няма представа как завършва филмът. Генчев, който фанатично приел като своя мисия реализирането на продукцията, останал шокиран от равнодушието му.

Логично, режисьорът решил да потърси нов актьор, който да вземе присърце ролята си на Апостола, и обяви, че двамата не са в конфликт, но той не е неговият Левски. Димо Алексиев първоначално се примирил, че отпада от проекта. Тъй като вече имало заснети 15 секунди екранно време с него, Генчев обявил, че ще плати от джоба си изхабената лента. Режисьорът дори решил да даде на Димо друга роля - на Димитър Общи. Обяснил му, че когато започне да снима филм за някой монах или зограф, ще го покани за подходящата роля. Това обаче още повече разгневило Алексиев, който го посъветвал да си го изиграе сам.

"По всеки път има препятствия, но когато пътят е верен, преодоляването на препятствията си струва усилието,. Димо. Прочетох апологията в защита на нараненото ти е го, но мисъл не открих. Това, че ти предлагам да работиш, вместо да се сополивиш по пейките из София, е твой шанс да покажеш професионалните си умения, в които дълбоко вярвам. Винаги си добре дошъл във филма. Има над 50 роли, изборът е твой. Аз съм с кураж, кален от много работа и с каквото съм се захванал, съм го изкарал докрай", отговорил Максим Генчев на гневните нападки на огорчения Алексиев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !