Леонардо ди Каприо откри 66-я кинофестивал в Кан

16.05.2013 15:30 | Видян 2285 пъти

Леонардо ди Каприо откри 66-я кинофестивал в Кан

Американският актьор Леонардо Ди Каприо обяви за открит 66-я кинофестивал в Кан пред многобройна публика, която преди това дълго аплодира председателя на журито - американският кинорежисьор Стивън Спилбърг, пише edna.bg.

Минути преди да открие фестивала, Ди Каприо се яви, придружен от индийския актьор Амитабх Башан, който му партнира във филма на Баз Лурман. Това се явява жест по случай 100-годишнината на индийското кино.

Спилбърг бе поздравен от водещата на събитието - френската актриса Одри Тоту, която закачливо припомни на режисьора, че е била 5-годишна когато излиза филма му "Извънземното".

По-рано следобед плющящият дъжд не помрачи ентусиазма на танцьорите, които припомниха атмосферата от 20-те години, за да посрещнат екипа на "Великият Гетсби", в който участва Леонардо ди Каприо. Той бе посрещнат пред стъпалата на Фестивалния дворец от развълнувана тълпа свои почитатели, които поздрави.

Феновете имаха възможност да аплодират появата на членовете на журито, сред които австралийската актриса Никол Кидман и тайванския режисьор Анг Лий.

По традиция звездите, участващи във фестивала, бяха посрещнати от генералният директор на престижното кино събитие Тиери Фремо и председателя на фестивала Жил Жакоб.

Сред звездите, които минаха по червения килим, бяха Джулиан Мур, Синди Крофърд, Людивин Сание, Инес дьо ла Фресанж.

Тази вечер предстои прожекция на "Великия Гетсби" и първите филми от конкурсната програма: "Млада и красива" на французина Франсоа Озон и "Хели" на мексиканеца Амат Ескаланте.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !