Рут Мария Кубичек общува с отвъдното

10.04.2013 18:15 | Видян 7799 пъти

Рут Мария Кубичек общува с отвъдното

Първият сериал, който гледахме в захлас след голямата промяна през 1989 г. беше Наследството на Гулденбургови. Той създаде българската мечта. Пред окрилените от избухналата демокрация и поопърпани бивши другари бе нарисуван един нов "живот като роман". Дворци, мерцедеси Пура и G-класа, красиви хора и дрехи – всичко изглеждаше толкова достъпно, че човек само трябва да протегне ръка. Е, оказа се, че  приказката от екрана остана само мечта. Но сериалът и до днес се помни с добро, пише Супер 19'.

Графинята Кристине, гадните конкуренти в пивоварната индустрия Балбек, рекламистът Лауритсен – този долен мошеник, принципната разследваща журналистка и по съвместителство любовница на главата на семейството Карина Ди Анджели. Всички те станаха идоли за нашата нация.

Сериалните герои от немската телевизионна поредица за богатите и известните създадоха на българите представата какво е капитализмът с човешко лице. Нищо, че е няс се изроди в капитализъм с нечовешко лице. Даже фирмата за дрехи на малката сестра на граф Гулденбург Агресия се прероди в наше село.

Когато по каналите за домакини в обедните часове на уикенда плъзнат немските сериали за пътешествия до екзотични дестинации мнозина се сещат за онези славни времена на мечти и илюзии.

Причината е, че Кристиане Хьорбигер – главната героиня от Наследството на Гулденбургови често се мярва в ролята на отегчена богаташка, тип "реститутка" в мелодрамите, чието действие се развива на лукозни лайнери и на острови с палми и бели плажове.

Графинята, която помним от бляскавия сериал не спира да работи дори на 75. Точно толкова ще навърши наборката на Лили Иванова съвсем не след дълго. Сякаш с възрастта апетитът ѝ за работа само нараства. Пет филма е заснела само през 2011 г. А е почнала в далечната 1955 г. Кариерата й е малко по-кратка от тази на Стоянка Мутафова.

Кристиане, която е родена в семейството на двама известни актьори, влиза от роля в роля и не иска да спре дори за миг. Цялата фамилия е от жреци на Мелпомена. Не само майка ѝ и баща ѝ, но и двете й сестри, чичо ѝ, братовчед ѝ, тримата племенници на знаменитата актриса все са артисти.

Голяма грешка при всичко това е, че Кристиане се жени за режисьор. С когото се развежда. Другият мъж в живота ѝ пък умира. Също като съпруга й от тв сериала за Наследството на Гулденбургови. Така че за нея няма лично щастие.

И сигурно заради това толкова много ѝ върви в кариерата. Красива, но не вулгарно, елегантна, но не отчуждаващо, интелигентна, но не досадно – тя е идеална за идол на немскоезичните нации.
Родена във Виена, където и живее, тя е най-голямата звезда на своята Австрия и на нейната братска Германия. Ако питате зрителите там, не сниманият от 1987 до 1990 г. Гулденбург или работеният от нея успоредно сериал Старите, а тв поредицата Юлия – невероятна жена е нейният творчески връх.

Въпреки че играе в кримибозата Капитан Рекс голямата дама се радва на всеобщо уважение в киногилдията. Доказателство е членството в журито на Берлинския филмове фестивал – третия най-силен в света след Кан и Венеция. Тя има почетния кръст на Австрия и почетния кръст на Германия – нещо като родния орден Стара планина, наред с безбройноте призове Бамби и Роми. Почетен гражданин е на Виена.

Точно на обратния полюс е нейната врагиня от Наследството на Гулденбургови Марго Балбек. Шефката на конкурентната пивоварна от сериала не е праволинейна като Кристиане, въпреки че има също толкова дълга кариера. Родената в чешкия град Хомотов Рут Мария Кубичек също се мярва често в сериалите за екзотични пътешествия и в немските романтични филми за богаташи, излъчвани в момента по нашите канали. Лошата блондинка от Гулденбург вярва в духове и пише езотерични книги.

Медитира като луда, а голямата й мания е нейната Градина на Афродита, на която посвещава много повече място на личния си сайт, отколкото на своите филми. Специално за Гулденбург, който я прави европейска звезда, тя дори гледа да не споменава. Тежък характер, тя се жени млади – на 21, но 9 години по-късно се развежда. 15 години живее "ергенски", докато не забива известен тв продуцент. Двамата карат старите си години от швейцарската страна на прочутото алпийско езеро Констанц. Живеят там по бюргерски от 2005 г, като понякога в имението им ги посещава синът ѝ от първия брак Александър. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !