ПО(Д)СЛУШАНИЕ

01.04.2013 09:00 | Видян 1508 пъти | Гласували 1

ПО(Д)СЛУШАНИЕ

Слушането е голяма работа. Ето, в църквата се говори за послушници. За децата е нещо като комплимент да се каже, че са послушни. А България харчи над сто милиона за подслушване. Общо към милион са всички граждани, които говорят с лицата, които кой знае защо са слушани, като изключим престъпниците. Така хора, колкото населението на София са поДслушвани, за да бъдат по-послушни.

Всеобщото слушане обаче не е много резултатно, защото няма и 1% ефективност в съда, а е доста под тази почти нулева кота, сочи статистиката. Като имаме предвид, че по стар български обичай тя е по-скоро стъкмистика.

Най-прочутото подслушване е това на експремиера Борисов от подчинените му служби, което изби в аферата Мишо Бирата, която не ни е съдено да разгадаем докрай.
Като се слушаме толкова, чуваме ли се?

Не, ако съдим по първите действия на служебното правителство – раздаване на сочни поръчки на наши хора – тук четвърт милион за момиче на Костов и кръга Капитал, там 1,65 млн. за Зеления Октопод.
С този факт от новия Супер 19’ поднасяме и ужасяващата прогноза на астролога Силва Дончева, че е възможно да станем свидетели на политически убийства тази година. Не дай, Боже. Звездобройката дава прогнози и съвети за конкретни политици.

Нищо чудно, че дори смелият сериал Под прикритие бяга от България и вече ще се снима в Македония, както разкрива вестникът. И като сме на вълна кримки, прочетете всичко за смъртта на Березовски и как руските олигарси, сред които той беше първият, породиха българските.

Всичко това звучи малко мрачно, но сигурно е заради лошото време, докато правехме броя на Супер-а. Любимият писател Богомил Райнов стана класик с хрумката, че нямало нищо по-хубаво от лошото време. Само че неговата история е за Амстердам. В София е доста по-различно.
По-добри новини до другия понеделник!

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !