Далида се самоубива 20 години след първия си опит

24.03.2013 09:10 | Видян 14400 пъти | Гласували 1

Далида се самоубива 20 години след първия си опит

"Простете". Това е последната дума на Далида. Най-легендарната френска и европейска попзвезда е намерена в дома си на 3 май 1987 г. Самоубила се е със свръхдоза приспивателни, смесени с цяла бутилка уиски. Всичко е извършено ритуално и сякаш не изненадва никого.

През 1967 г. Далида е супер звезда, а Луиджи Тенко – огнен красавец, е начинаещ певец. Влюбена в неговия свръхнервен характер и в смуглата му хубост, тя решава да му помогне да стане знаменитост. Качва се с него на сцената на фестивнала в Сан Ремо, за да му даде летящ старт на голямата кариера. Вниманието на медиите към двойката е огромно.

Родената в Египет италианка, която пристига на 19 във Франция и става суперзвезда в Париж, е на върха на славата си. Певицата за 25 години успява да направи 55 песни хитове номер едно в десетки държави. Продава  120 милиона плочи – и до дненс това я прави една от най-търсените звезди в цялата история на музиката. Очакванията на всички са за шеметен успех.

Дуетът се проваля в Сан Ремо. Тенко не досига финала и не става призьор на фестивала, въпреки подкрепата на Далида. В един и същи ден полската представителка Анна Герман, първата звезда от Източна Европа на форума, известна главно с хитовете си на руски като вечната песен „Надежда”, каатастрофира и изпада в кома. А Луиджи Тенко се самоубива. За Далида ударът е изключително тежък.
Причината е, че тя е загубила по същия начин и своя първи съпруг.

Дали не обрича мъжете, които обича на самоубийство, пита се тя. Пресата подклежда това. Прибрала се в своята красива къща в парижкия квартал на поетите и художниците Монмартр, певицата решава, че няма право да убива любовите си по един и същи начин. И посяга на своя живот. За щастие верният й прислужник Марсел и най-добрата й приятелка успяват да я намерят навреме и да я спасят. Годината е 1967 г. Месецът е февруари. 20 години по-късно Далида не е престанала да бъде суперзвезда. Но и не е престанала да има лош късмет с мъжете.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !