Как Военна болница уби Тодор Колев

15.02.2013 16:40 | Видян 13530 пъти | Гласували 1

Как Военна болница уби Тодор Колев

Големият български актьор Тодор Колев почина днес след продължително тежко боледуване, съобщиха от Съюза на артистите в България.

Артистът с  рак на белия дроб бе изписан от ВМА миналия понеделник в тежко състояние, съобщи пред БЛИЦ авторитетен източник от Военна болница. Ракът по същото време е поразил всички органи на актьора. Колев вече се движел само в инвалидна количка.

Болницата в Девин беше закрита заради 1 милион дългове и това струва за броени месеци поне 14 човешки живота на загинали в линейки по пътя от града към Смолян. Заради борчове, които през последните 3 години се движат между 60 и 100 милиона лева, никой не пипа Военна болница. Даже през 2011 г. Министерството на отбраната, което заради икономии съкрати стотици служители, наля на тази истинска ламя за пари 20 милиона лева. Срещу което бюджетът получи обещание дълговете да бъдат изплатени до новата 2012 г. И новата 2013 г. мина, пък нищо не се променя, пише Супер 19'.

Суперлуксозна дерматологична клиника за десетки милиони лева. "Най-необходимата" в една все пак Военна болница.

Джип Мерцедес на стойност четвърт милион лева за директора ген. Тонев, който на всичко отгоре в разрез със закона се движи из София със сирена – специлен режим на движение, на който няма никакво право.

Ето за какво отиват парите. В същото време великият актьор Тодор Колев беше изхвърлен от болницата на произвола на съдбата в краен стадий на рак и в безнадеждно състояние, понеже...нямало пари. Изтекла му била клиничната пътека.

Според лекарите, болният е станал само "кожа и кости" и се чувства изключително отпаднал. И без друго слаб, той бил съсухрен с повече от 10 кг и не тежал повече от 40. Тодор Колев беше приет през седмица по-рано в неврохирургията на лечебното заведение. Медицинският екип преценил, че нямало нужда да му се правят операции.

По думите им "белият период", който му дали след операцията през януари с имплантиране на метални пластини в ставите, бил отминал. "Практиката сочи, че в последен стадий на рак обикновено пациентите се прибират по домовете си, където до края на дните им успокояват болките им със силни медикаменти", оправдаха постъпката си гадовете. А всеки знае, че в домашни условия няма нито системи, нито възможност за ежедневно вливане на кръв и химикали, каквито има в болниците.

Освен тотално безсрамие и всякаква липса на човечност, освен характеристика за здравната ни система, която при ГЕРБ премина от етап на криза в положение на катастрофа и гнило дъно, все пак в този свят съществува и нещо като Хипократова клетва.

Явно, не и във Военна болница. За разлика от Тодор Колев , всички управляващи, техните роднини по права и съребрена линия, съдружниците и перачите им се радват на прекрасен прием във Военна болница. За тях не се щадят нито сили, нито средства. И въпреки ужасяващото състояние на финансите на болницата, което няма как да е станало без корупция за десетки милиони, всички си затварят очите за престъпленията в т.нар. Военномедицинска академия. И тачат нейния началник, когото кой знае защо смятат за някакъв вид здравен мениджър.
Ала всичко се плаща рано или късно...

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !