Мария Гроздева: Ще вземем повече от 2-3 медала

25.07.2008 17:37 | Видян 6483 пъти | Гласували 2

Мария Гроздева: Ще вземем повече от 2-3 медала

Мария Гроздева е една от най-успелите ни спортистки. Тя е единствената дама - двукратен олимпийски шампион. Амбицирана е да спечели трето злато в кариерата си именно в Пекин.

Мария, като спортист с огромен опит имате ли някакви притеснения преди Олимпиадата, която е пета в кариерата Ви?
Колкото и голям да е опитът ми, притеснения винаги има. Все пак това е най-голямото събитие за всеки спортист. Случва се веднъж на четири години и тръпката наистина е изключителна, дори да не му е на човек за първи път. Така че, може да се каже, че съм в предстартова треска. А за резултати предпочитам да не мисля. Готвя се, а каквото има да става, ще стане. Радвам се, че ще се озовем в Пекин 12 дни преди Олимпиадата. Това ще помогне да се аклиматизираме и да се подготвим добре. Мисля, че там ще бъдат най-важните тренировки. И ако има нещо пропуснато, ще го наваксаме.

В криза ли е българският спорт?
Доста хора твърдят, че е така. Но аз предпочитам да бъда оптимист. Имаме много добре подготвени състезатели, въпреки че и проблеми не липсват. Така че смятам, че медали ще има. И то не два – три, а повече. Трябва и късмет, разбира се. Жалко, че щангистите няма да участват. От тях се очакваше много.

Какво е мнението Ви за допинг-скандала с тях?
Съжалявам за момчетата и момичетата. Трудили са се доста, а усилията им отиват на вятъра. Но това е част от спорта. Има го не само в България. За жалост, допингът е навсякъде. Мине, не мине време и стане някой подобен инцидент. Не смятам, че ние сме черните овци на света. Примерно към нас -  стрелците, чужденците не се отнасят зле заради това, че сме българи. Напротив, уважават ни, дружелюбни са. Няма враждебно отношение. А и трябва да спрем да се оплакваме, че все другите са ни виновни. Нищо не печелим така.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !