Бербатов натрупа над 80 милиона паунда

11.11.2012 09:00 | Видян 2553 пъти

Бербатов натрупа над 80 милиона паунда

През последните години спортът по цял свят се превърна в бизнес. Състезатели се купуват и продават, все едно са чувал с картофи, а удоволствието от играта е заменено единствено от приятния мирис на зелените хартийки. Така спортистите станаха едни от най-богатите хора в света. Българските също не правят изключение. Сметките на нападателя на "Фулъм" Димитър Бербатов са най-големи. 

Докато беше в "Манчестър Юнайтед", той прибираше по 12 млн. паунда на сезон. Личният му мениджър Емил Данчев успя да се спазари с новия му клуб и сега Бербо се разписва « отново за същата сума. Освен това ш Митко заработва добри пари и от рекламите, в които участва. Той е лице на Първа инвестиционна банка, откъдето се говори, че му дават по още половин милион лева. Медиите на острова прогнозират, че общото състояние на нашенеца възлиза на близо 80 млн. паунда.

Най-близко до Бербатовата заплата се доближават тези на Мартин Петров и Стилиян Петров. Марто игра няколко години в настоящия шампион "Манчестър Сити", който е известен с космическите възнаграждения, които дава на футболистите. Въпреки че изпадна в немилост след идването на италианския наставник Роберто Манчини, "синът на вятъра" всяка седмица получаваше по 80 хил. паунда. Бившият капитан на "Астън Вила" и националния отбор Стилиян Петров беше най-скъпоплатеният състезател в клуба. Преди да се разболее, той се разписваше срещу 10 млн. паунда на сезон. 

От новата вълна в националния тим безспорният номер едно е Ники Михайлов, а компания му правят Ивелин Попов и Станислав Манолев.

Калоян Махлянов-Котоошу доказа, че не само от футбола може да стане милионер. Когато е започнал своята кариера в Япония през 2002г., най-добрият български сумист се е задоволявал с 200 долара на месец. Години по-късно в банковите му сметки вече има близо 15 млн. лв.

Във волейбола най-богат от нашенците е Матей Казийски. Той няма никакви амбиции да се връща в България, тъй като от престоя в клубния си тим "Тренто" натрупа 15 млн. лв. "Тук играете за нищо. Гледайте да бягате в чужбина.Там е истината", съветвал бившият национал българските си колеги.

Само от партиите с Вишванатан Ананд и Владимир Крамник гросмайстор Веселин Топалов е спечелил общо 3 млн. лева. Шахът става все по-популярен и организаторите на турнирите постоянно да вдигат наградните фондове. Паричното състояние на Веско се оценява на 11 млн. лв. 

Приблизително 5 Милиона лв. е това на най-добрата ни тенисистка - Цвети Пиронкова. Тодор Стойков е най-скъпоплатеният баскетболист, състезаващ се на територията на България. Играчът на "Лукойл Академик" заработва по 25 хиляди евро месечна заплата, което се равнява на 600 хиляди лева годишно.

Той е в основата на тима още от 2001 г. и е любимец на собственика Валентин Златев.След като смени аматьорския с професионалния ринг, европейският шампион по бокс Кубрат Пулев вече е в списъка на милионерите. С добрите си игри той започна да получава все по-големи хонорари. Освен това гаджето на фолк дивата Андреа заработва и немалки странични доходи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !