Мутафова слиза от сцената

11.10.2012 12:15 | Видян 2232 пъти

Мутафова слиза от сцената

Примата на българската комедия Стоянка Мутафова е решила да сложи край на гастролите си из страната и да играе само на сцената на Сатирата и в кинопродукции, научи "Всеки ден". На 22 октомври Мадам Стихийно бедствие, както е  известна в артгилдията, ще изиграе  последното си представление в провинцията.

91-годишната Мутафова е избрала празника на Сливен, за да участва в последния си спектакъл "Парижки лудории". След 4 операции на крака ветеранката на Сатирата се чувствала безкрайно изтощена.

"Имам един много досаден проблем с мазол на крака, който ме измъчва вече години наред. Той се е впил много здраво в костта, заради което се наложи да ми направят 4 операции и все още не може да ми мине. Това много ме мъчи постоянно - заради него куцам и се случва дори и да падам понякога. Всички мислят, че това е заради възрастта, а то е заради един нищо и никакъв мазол - това е моят проблем. Намира се на единия ми крак - точно
между палеца и съседния на него пръст. Това място се притиска постоянно и ми причинява ужасни болки, заради което не мога да си позволя да нося обувки и ходя постоянно с чехли.

Изключително неприятно е - особено зимата беше ужасно, защото тогава все пак се налагаше да нося затворени обувки", проплака след поредната си операция Мутафова . Освен проблеми с придвижването от няколко години актрисата имала сериозни проблеми и със зрението. Инцидент на сцената с подвижен декор и пердета на двете очи почти я ослепили.
"От 60 години играя на сцената, но вече не виждам нищо, всичко ми е като мъгла", тревожи се актрисата, която все се канеше да се откаже от театъра, но заради пълните салони отлагаше последното си представление.

Напоследък обаче срещала огромни затруднения при четенето на сценарии и за да учи ролите си, била принудена да си помага с тежка лупа. Лекарите отказвали да оперират очите й, защото съществувал риск да ослепее напълно. Една от последните изяви на неуморимата Стояна бе в хитовия сериал "Столичани в повече", където партнира на новото поколение родни комици - Любо Нейков, Къци Лафазанов, Христо Гърбов и Руслан Мъйнов.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Епитропов заменя Мицин като един от...

Плувецът Любомир Епитропов заменя своя съотборник Петър...

Четвъртият патриарх – Изборът на...

На 30 юни, неделя, Българската национална телевизия ще...

Няма коментари към тази новина !