Даяна се родила в слугинска стая

27.08.2012 18:00 | Видян 6046 пъти | Гласували 2

Даяна се родила в слугинска стая


Един от най-големите хитове на зимата. Такъв се очертава да бъде първият холивудски филм, посветен на живота и смъртта на принцеса Даяна, който трябва да разбие на пух и прах досегашните бозаджийски опити за екранен портрет на лейди Ди, които направиха няколко телевизии. На големия екран в кожата на блондинката ще влезе 43-годишната Наоми Уотс. Специално за случая актрисата се е постригала късо като принцесата и досущ прилича на нея. А сценарият на филма разказва някои от неизвестните и прикривани факти от жизнения път на Ди. Ние също се поровихме за някои смайващи събития от съдбата на „кралицата на сърцата”.

Денят е 1 юли 1961 година. Линейка влиза с бясна скорост през портата на кралското имение Сандригам, графство Норфолк.

Местните хора, които си нямат много работа, не спират да клюкарстват. Те знаят, че по същото време в скромния замък, който рядко е използван от кралското семейство, по чудо се е оказала самата Елизабет II. И веднага си правят извода, че младата владетелка е получила мистериозна криза.

Всъщност проблем няма. Напротив. На път е щастливо събитие. Във вилата е настанено фалирало аристократично семейство.

Виконт и виконтеса Алторп или иначе казано многодетната фамилия Спенсър са симпатични и са приятели на кралицата и по тази причина тя им е дала покрив над главата срещу символичен, почти нищожен наем. 

Разорени те губят семейното си имение и са на път да останат на улицата с трите си деца. Жалостивата кралица ги прибира в старата къща, която рядко използва. Но не пропуска да им покаже тяхното място. Семейство Спенсър е настанено в бивши стаи за прислугата. Там бедните роднини на династията отглеждат в спартански дух 6-годишната си щерка, кръстена на кралицата Елизабет, 4-годишната Синтия, а и наследника на последното им останало богаство и престиж – благородническата титла – своя единствен син Джон.

Бедни, но горди, те не спират да правят деца, без да имат пукнат паунд. Едуард и Франсис Спенсър решават раждането на четвъртото им бебе, да бъде в кралската резиденция, макар и в слугинска стая. Пожелават съдба на принцеса на своята щерка.

 

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !