Галеви поемат кокаина от Южна Америка за Европа

21.08.2012 15:45 | Видян 2202 пъти

Галеви поемат кокаина от Южна Америка за Европа

Галерви имали тесни контакти с италиански мафиоти и се предполага, че именно чрез тях са успели да прецакат Брендо и хората му, които направиха серия от изцепки със заловени пратки.

Ченгета предполагат, че двамата може да се укриват и в някое от затворените селища на италианската мафия, където не стъпва не само крак на ченге, но и не минават случайни хора.

Двамата убедили приятелите си, че с Брендо ще стават много издънки и предложили помощта си. Галеви имали агенти сред хората на Брендо и Таки и така научавали всичко свързано с наркобосовете. Запознати твърдят, че  дори след като напуснали ГДБОП, братята

останали сътрудници на полицията

и затова толкова години безпрепятствено вилнеели в Дупница и района. Преди време те били в добри отношения с Трактора, който обаче, освен че искал да им вземе бизнеса, настоявал да му дават информация.

Двамата обаче били известни с това, че странели от бившите си колеги от отряда за борба с тероризма, дори не станали членове на Съюза на бившите барети.

Това било повод за конфликт между тях и Алексей Петров след прословутата среща на тримата с вътрешния министър Румен Петков.

Тя била организирана, за да се обсъди създаването на нова партия. Ролята на Галеви трябвало да бъде да финансират проекта, но те категорично отказали, твърдят запознати. Идеята била на Трактора, след като по друг начин не успял да приватизира бизнеса на бившите си колеги.

СРС-та обаче от срещата нямало, защото служителите на ДОТО, които ходели по петите на братята, панически се разбягали, когато видели министъра си.
 
Отказът да финансират проекта на Петров

обаче създал на дупни-чаните големи проблеми. Запознати твърдят, че зад делото, по което бяха осъдени Галеви, стои именно Трактора. Той им спретнал разбработка в момента, в който излязъл от „прикритието" си и станал фактор в ДАНС. Петров не можел да преглътне и факта, че някои от бившите барети правят милиони, без той да взима активно участие в това.

Силата на Галеви била в това, че не вярвали на никого, освен един на друг. Те заедно планирали целия си бизнес, като водеща роля играел Пламен. Двамата вече малко приличали на себе си от снимките на Интерпол, каза за "Всеки ден" отлично информиран източник. Двамата са с паспорти на

граждани на Доминиканската република и са пуснали бради

Според хора от ъндъргра-унда братята близо месец се укривали в Сърбия, преди да заминат за Италия. Възможно е Галеви вече да са в Африка, предполагат ченгета. В западната ни съседка те имали верни авери, които уредили безпроблемното им напускане на Балканите.

Братята били бесни от развитието на нещата и се били заклели да отмъстят на всеки, който има вина за нарушаването на рахатлъка им. Те оставили в България главорезите си, които чакат удобен момент да изпълнят заръката, факт е, че Дупница продължава да трепери от хората им и чака те да се върнат и да стане страшно. Тези притеснения не са безпочвени. Известно е, че Галеви били изключително отмъстителни и не се притеснявали „да използват сила", както някога ги учили в поделението на баретите.

Още в началото на бизнес кариерата си взели страха не само на хората в Дупница и Ресилово, но и в съседното село Бистрица - родното място на Иво Карамански. През 90-те години братята се занимавали с хлебопекарни и всеки, дръзнал да работи за себе си, бил жестоко мачкан. Хора от Бистрица разказват, че за да откажат местния -хлебар от бизнеса му, два-

мата го пухнали в пещта з малко. Потресеният чове веднага решил, че ще с търси препитанието по дру начин. Предполага се, че бягството им е свързано съ страшна тайна от миналото Къртица издала на Пламен Ангел че, след като влязат затворническото общежити в Самораново, ги чакало обвинение в убийство.

Вече били събрани достатъчно доказателства, за да може прокуратурата да ги погне за най-тежкото престъпление Имената на двамата са щели да бъдат замесени в мега-делото „Октопод" и е било много вероятно дупничаните да станат обвиняеми и по него.

Това досега не се е случило

но двамата вече задочно са клиенти на Специализираната прокуратура за пране на 35,5 млн. лв. Комисията за установяване на имущество от престъпна дейност пък преди дни внесе иск за отнемане на имуществото на Ангел и Пламен, на съпругите им и контролираните от тях фирми.

Ще бъдат отнети 9 скъпи поръчкови коли, някои от тях бронирани, имението в Ресилово и 800 хил. лв. по банкови сметки. Конфискацията ще бъде на стойност над 4 млн. лв.

Това обаче е бял кахър за Галеви, чието богатство било десеторно повече. Дупничаните не са се свързвали със семействата си след бягството си, твърдят полицаи. Ченгетата под лупа наблюдават всичките им познати, но досега няма вест от бегълците.

източник: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Невролози разкриха защо „Момичето с...

Шедьовърът на Вермеер „Момичето с перлената обица“ (на...

ЕС с нови мита за електромобилите от...

Страните членки на ЕС подкрепиха предложението на...

Няма коментари към тази новина !