Демби стана иманяр

13.08.2012 14:00 | Видян 1458 пъти

Демби стана иманяр

Легендарният  от близкото минало, мафиот Димитър Вучев - Демби имал голямо желание да започне професионална кариера в ново поприще. Търговецът на наркотици е насочил вниманието си към археологията, казаха пред "Всеки ден" негови близки приятели.

Към изследването на подземните дълбини го е запалил големият му син. От няколко години момчето имало голям мерак да участва в разкопки на могили. "Тате, ще видиш, че ще се прочуя с голямо откритие", казвал му той. По този повод една част от компанията на Вучев го бъзикали и съветвали да забрани на момчето да копае двора на къщата му в столичният квартал "Симеоново", че току-виж изпод земята могат да изскочат човешки кости, които обаче няма да се окажат на прободен в сърцето вампир, а на някой обявен за издирване мъж.

Демби обаче не обръщал внимание на подигравките. "В археологията има много хляб. Още от византийско време в България са зарити уникални съкровища. Само около София знам за няколко. Достатъчно ми е да направя един удар, да продам имането в чужбина и съм си осигурил живота до старини", твърдял гангстерът.

Той дори оглеждал в чуждестранни сайтове на каква най-ниска цена може да купи метал детектор. Демби много разчитал и на контактите си с няколко известни наши иманяри, които могат да го насочат към правилните места.

По-добре да ме хванат да копая отколкото с дрога. Лежането в пандиза ще е далеч по-малко, а и може въобще да не се стигне дотам", разсъждавал мафиотът.

Откакто тази пролет Демби е на свобода с мярка подписка, той умишлено избягвал контакти с предишни авери от софийските ъндърграунд среди. За първи път от няколко години завел семейството си и на море. Поради липса на пари Вучеви избрали почивка на родното Черноморие.

Според друга клюка за него през последните месеци престъпникът, който преди бе част от структурата на Златко Баретата, а впоследствие се обърна срещу него, е закъсал с финансите си заради страстта си към алкохола. Пиянските му неволи по принцип са от години. Миналия месец хора на Баретата разказаха пред съда, че мъртвопиян преди 5 години Демби е искал от Златко 100 000 лв., за да не го натопи пред ченгетата. Към днешна дата положението се изострило и немалка част от спестените му пари отивали за водка.

Аверите на гангстера разказват, че в скоро време е много вероятно той да спре и водката. Това
обаче няма да се случи заради желанието му да води здравословен живот, а поради невъзможността да си я плаща.

Демби бил тотално на червено и се оглеждал за заеми. Както вървят нещата, единствената му възможност да изплува от блатото на безпаричието, май ще се окаже, ако наистина изкопае някое съкровище, жалят го познатите му.

Може обаче и поради чисто технически причини да не му се отдаде тази възможност. От септември започва дело срещу Вучев. Той е обвинен от прокуратурата, че е карал Димитър Йоневски да убива Златко Баретата. Именно заради тези заплахи Демби беше арестуван на 26 юли миналата година по време на зрелищна акция на ГДБОП. Освен Баретата, той се заканвал, че ще ликвидира и съпругите на приятелите му - Антон Савов-Мамата и Мартин Станков-Рашо. Независимо че тези думи са били отправени след поредната употреба на водка, полицаите сметнаха заплахата за сериозна и мафиотът престоя почти година в ареста.

Основният свидетел на магистратите Йоневски обаче се крие от страх за живота си в Швейцария и едва ли ще може да бъде разпитан на задаващото се заседание. В предишни показания свидетелят разказа пред ченгетата как край заведение до кв. "Симеоново", недалеч от дома на Демби, той е поискал да бъде поставена бомба пред кафене на Рашо в Долна баня. После Вучев му предложил 200 000 евро, за да бъдат очистени враговете му. След като Йоневски не се съгласил, започнали заплахи за него и за децата му, а Демби му пратил писмо с готови показания, които трябвало да издекламира пред съда. Свидетелят разказа преди години, че дори е стреляно по джипа му, а той самият е подал жалба в ГДБОП. Оттогава до днес не се е виждал с Демби и нямал никакво желание за това.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Oбсъдиха организацията на...

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и...

Издирват криптокралицата Ружа...

Ружа Игнатова се издирва в Атина – под това заглавие...

Няма коментари към тази новина !