Кой е наследникът на Ванга?

07.08.2012 17:10 | Видян 4719 пъти

Кой е наследникът на Ванга?

Според различни източници Ванга ту е посочвала, ту не е посочвала свой наследник по дарба. Според анализатори на живота на пророците, талантът на предсказанието не се предава по желание. Той е по-скоро клеймо, отколкото чест. Човек може само да се роди с дарбата, твърди публикация в руския сайт pravda.ru Ако необикновените качества на даден гадател се наследяват от един или друг човек – кого е наследила самата пророчица, която в Русия се радваше и приживе на голяма почит?

Каквото и да се говори, хора с феноменални способности се появяват периодично и техните точни прогнози за събития и процеси засилват убеждението на милиони, че е възможно да се надникне в бъдещето и така човечеството да бъде предпазено от страшни опасности.
Винаги има и скептици, които не само не вярват в предсказанията, но и се стремят да докажат, че всичко е шарлатания. Версиите за един или друг наследник на Ванга почиват на уж изреченото от нея малко преди смъртта й – че ще се роди нова Ванга, може би в България, и че тя ще е сляпа като нея. Дали точно това е казала пророчицата от Петрич, не можем да знаем със стопроцентова сигурност.

„Не искайте да се облагодетелствате чрез моите вещи, моето име, авторитет и дарба, защото те са получени от хорското нещастие”, изплаквала личната си прокоба баба Ванга.

За съжаление в днешно време немалко хора в нашата страна правят точно това. Кой ли не се обяви за наследник на петричката врачка. Направо си е мода да си екстрасенс. Такава дарба обаче се дава свише на хора, които по някакъв начин са доказали своята святост и безкористност, а не на онези, които ги гледаме изловени с мошеничества в предаването “Господари на ефира”.

Самата Ванга не е уважавала особено т.нар. професионални екстрасенси, които по едно време имаха вестници, партии и какви ли не други органи и организации. Не за друго, старицата е виждала, че повечето са користни.
Единственото, което се цитира като излязло от устата на Ванга относно нейните наследници е изказването й пред художничката Веса Цицелкова. Преди майсторката на четката да замине за Париж, града, който петричката врачка цял живот мечтае да посети и не успява, Ванга й обяснява къде точно да застане в Нотр Дам, за да й се яви "тази, която ке я наследи".

Жената вижда, докато се моли, образа на момиче, което живее на някаква улица в Париж. След проверка, се оказва, че наистина съществува тази улица в Париж, но не успява да открие детето. След като разказва за видението си на Ванга и тя пак продумва "тази ке има като моята дарба". Странно е все пак, че месец след смъртта й едно 10-годишно момиче във Франция губи зрението си, а сетне се оказва, че може и да вижда в бъдещето. Получава се нещо като предаването на “щафетата” от Преподобна Стойна към Ванга, станало някъде през 30-те и 40-те години. Щом едната угасва, другата започва да изпълнява мисията й.

Нашумялата преди 16 години около смъртта на българската пророчица Патрисия Люмо предупредила родителите си, които се готвели да пътуват до Париж, да не нощуват по пътя в един точно определен хотел. Момичето имало видение, че върху него пада самолет. И наистина това се случило: аварирал Конкорд се стоварил от небето точно върху хотела, посочен от Патрисия. С подобни способности е и малката Каеде Убер, около чиито умения да говори с мъртвите светът дискутира през тези дни. 10-годишната французойка Кае де Убер е вероятната наследница на дарбата на Ванга. Момиченцето също като нашата врачка е сляпо и болно, но има свръхестествени способности. То лекува и пророкува. Кае се ражда с дефектна хромозома, която причинява известна умствена изостаналост. Тя обаче прави невероятни и сбъдващи се прогнози.

Рускиня на име Светлана също гордо претендира за титлата Наследница на дарбата на Ванга. Тя дори е била приживе при петричката врачка и има снимка с нея. Според майката на блондинката дъщеря й била лично поканена от прорицателката. В дома на Ванга се срещнала с две български момичета, и двете на име Даниела.

Трите заедно били обучавани да развиват дарбите си от самата петричанка. Своеобразният майсторски клас включвал даже изпитания, подобни на тези от шоуто Ясновидци, което вървеше по телевизията.
Едната от българските последователки се прочу с извънземното Кики, което й диктуваше и преди 16 години се бе превърнала в сензация у нас. Оттогава обаче предпочитала да страни от пресата и хората, разказаха колегите от телевизия НТВ.
Наред с тези заподозрени за наследници на Ванга има дори случай на гадателката, която твърди нещо изключително странно. Тя уж се била отказала да продължи делото на петричката врачка. Така поне описа историята на самозванката жълт седмичник. На 19 години ясновидката Зеви започнала да се занимава с хора, защото от малка можела да предвижда кога ще я изпитат в училище, виждала различни случки с различни хора, с които контактувала. Заради дарбата си се изследва при професор Кехайов.

Младата гадателката се среща с баба Ванга малко преди пророчицата да почине и я моли да й вземе способностите, защото вече много се е изтощила, но Ванга й казала само, че след една година ще роди сина си, продължават от седмичника. След смъртта на Петричката врачка, Зеви смята, че тя й дава сили, но не може да се нарече неин наследник, както и никой от другите с такива способности, защото Ванга не е избирала такъв.

За руската връзка на Ванга и как московската гадателка на президента Първанов не можа да влезе под кожата на петричката оракулка – утре.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !