Ванга не призна никого от родните феномени

06.08.2012 17:00 | Видян 4974 пъти | Гласували 1

Ванга не призна никого от родните феномени

Ванга не е лесен характер. В отношенията си с другите хора често е рязка, а понякога става направо непоносима. Никой не е имал време да я възпитава и езикът й е не само суров, но понякога и каруцарски. Особено, когато си е срабнала по малко, както обичала. Петричката врачка приживе не признава нито един от другите български екстрасенси за свой колега или наследник, въпреки всички претенции на различни ясновидки и гадатели.


Бившият депутат и лидер на Евророма Цветелин Кънчев разказва много любопитен сюжет от отношенията на Ванга с неговата баба – стара циганска врачка. Тя е била една от малкото “колеги”, които Ванга донякъде приемала за феномени:

“Баба ми и Ванга бяха доста близки, именно поради тази причина аз съм най-големият дарител на църквата в Рупите. 1993 година дарих милион и половина за строежа на църквата. С тях двете беше голямо шоу, когато се събираха или когато си говореха по телефона. Звъни Ванга, вдига баба ми и Ванга казва: „’Що правиш, ма, вещицо?!“.

А баба ми от там и отговаря:

„Гледачко, пак ли правиш това, което всеки може да го прави?!“ Мен ме арестуваха на 1 декември 2009 година, а същата вечер Наглите са ме чакали пред апартамента ми, аз съм щял да бъда последната им жертва. Не е изключено предотвратяването на това отвличане да е било благодарение на нейната дарба. Баба ми казваше, че всеки може да предсказва бъдещето, въпросът е да го регулира, това е трудното”.

Това е истинско изключение като се знае колко ревнива е Ванга към славата на други гадатели и още повече – към обявяването на нечии способности за екстрасенски, сиреч свръхестествени.

Най-коментирани са връзките й с другата легендарна гасдателка и лечителка на България Вера Кочовска. Не е тайна, че племенницата на Ванга дори някъде бе нарекла плевенчанката “шмекерка”. При това, въпреки научно доказаната както в Русия, така и в Япония дарба на Вера Кочовска. Красимира Стоянова твърди, че леля й е приела в дома си в Петрич колегата си само веднъж, през 1993 г.

Ако се нададе ухо на клюката пък може да се стигне още по-далеч. Според някои Вера била прогонена от Ванга, когато отишла да й засвидетелства почит край нейното смъртно легло през 1996 г.

Дъщерята на Кочовска обаче лансира съвсем различна версия. Тя твърди следното: “Двете много се обичаха. Ванга имаше майка ми за своя дъщеря, а тя от своя страна я приемаше за духовна родителка”.

Оказва се, че по думите на наследницата на Кочовска не отговаря на истината и версията, че майка й само веднъж е ходила при Ванга: “Имаше един период, когато ходехме всеки ден при Ванга. В други случаи двете си говореха по телефона и се разбираха кога точно да отидем. Ако беше станало така и Ванга знаеше, че пристигаме, тя си освобождаваше целия ден. Не приемаше никого, докато дойде майка ми. Чакаше я.А тя обикновено ходеше по обяд. Едва, когато двете приключат, приемаше другите хора, дори да чакат от ранни зори”.

Вера винаги носи по нещо на Ванга. Даже от своето пътуване до Япония специално й взема някаква жилетка, която петричката врачка много си обичала.
Доц. Йорданка Пенева, която е българският изследовател на физическите измерения на дарбата на Вера Кочовска също е свидетел на близките връзки на Вера и Ванга. Според нея старата гадателка дори поръчала на плевенчанката да сбъдне мечтата й и да иде до Париж. “Я веке не мога, Верка ке иде”, рекла Ванга пред доцентката. Врачката била убедена, че нещо я свързва с черквата Св. Богородица, на френски Нотр Дам в Париж. Според нея съществувала някаква връзка, наричана от Ванга “път” между Мадарския конник и готическата катдерала. “Оная ке ме надрипа”, заявила според доцентката от Шуменския университет по адрес на Вера отиващата си от този свят Вангелия Гущерова.

Нито веднъж обаче, при никое от многото си интервюто за български и чужди медии в годините до смъртта си Ванга не обелва и дума за Вера или не определя друг за неин наследник. Днес Мария Асенова, която се представяше за наследница на пророчицата, твърди, че двете с Вера са “комунистически символи”, които пиели и псували.

Ванга не одобрява и много от чуждестранните си колеги. Направо изгонва от дома си прочутия през 1989-1990 г. руски хипнотизатор и лечител Кашмипорвски. По-ласкава е към Джуна. Даже й праща веднъж поздрави по сестра си Любка. Тя използва случая, за да предупреди личната гадателка на Брежнев и офицер от КГБ  винаги да помни своята 13-та, 16а, 19а и 21а годишнина. Любка предала поздрава точно, а Джуна, безкрайно удивена, защото с Ванга никога не са се виждали, разказала нещо наистина невероятно: „На село моето шестгодишно братче падна в кладенеца. Аз бях на тринадесет години. Насъбраха се хора, развикаха се. Аз не мислих много, събрах ръце и се хвърлих в кладенеца. Хванах давещото се дете и го изхвърлих нагоре, а хората го поеха. Чувствах някаква невероятна сила около себе си, която ми позволи с детските си ръце да изхвърля момчето, а и ме държеше на повърхността на водата. Аз останах долу. Хората се уплашиха за мен. Пуснаха някакви железни куки и с тях ми закачиха роклята. През това време аз правех някаква невероятна подземна разходка. Когато ме извадиха от кладенеца, казах, че се чувствам съвсем добре, а в устата си нямах дори една капка вода. Започнаха Да ме обръщат с главата надолу, но това беше напълно излишно.
Когато бях на 16 години, един ден се връщах от училище и минах покрай една къща, на която пишеше. „Внимателно, къщата е пред срутване”, аз обаче се проврях вътре и върху мен започнаха да падат тежки греди. Но две от тях се кръстосаха над главата ми и така останах невредима. Разчистваха тази къща повече от 6 часа и ме намериха отдолу под гредите без каквито и да е наранявания.
В деветнадесетата си годишнина, минавайки един ден по една улица, видях в една къща пожар, а в една от горящите стаи се мяташе човек и викаше за помощ. Пламъците бяха много големи и хората се бояха да влязат. Аз протегнах двете си ръце, счупих стъклото на прозореца, хвърлих се вътре, грабнах горящия човек и го изнесох навън. Но нищо опасно не ми се случи. Само ръцете ми бяха нарязани от стъклото и косата ми изгоря.
И когато бях двадесет и една годишна, преди Великден, връщайки се от работа, реших да намина през църквата и да запаля една свещ. Имах тогава дълга коса. Като влязох в храма, я прибрах отзад, но не знам защо тя веднага пламна. А аз бях на около девет метра от свещите.”

Кои са наследниците, обучавани от Ванга според руските учени – ще научите утре.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !