Калканджиева: Думите "модел" и "Мис" станаха обидни у нас

06.07.2012 09:45 | Видян 1953 пъти

Калканджиева: Думите

"Думите „модел" и „Мис" станаха нарицателни, обидни и грозни в България. Това е много лошо за родния бранш, защото не трябва всички да бъдат слагани под общ знаменател", заяви в ефира на Нова телевизия собственичката на модна агенция, бивша „Мис България" и водеща Жени Калканджиева.

Дали модната агенция на арестувания за склоняване към проституция „Мистър България" Мирослав Йончев е предлагала платени ласки, Калканджиева не коментира, защото по думите й не е запозната.
"За да се навлезе в такъв бизнес, най-лесно е фирма да се регистрира като модна или кастинг агенция, за да бъде легализирана", заяви Калканджиева.

„В България като че ли е ужасно модерно и престижно да се снимаш гола в някое списание", коментира тя.

За това помагат значително и родните медии, които по този начин слагат етикети на някоя красавица, че е модел, допълни Калканджиева.

За да се запази реномето на елегантната професия и да не се появяват подобни „агенции-фантоми", още преди години Калканджиева предложи да се направи Асоциация на модните агенции в България.
 
Оказа се обаче, че повечето агенции нямат интерес.

"Всеки може да си направи модна агенция", заяви бившата Мис. Държавата трябва да вземе отношение, за да не страда целият моден бизнес в страната, смята Калканджиева.

Момичетата, които биха искали да се занимават с мода, тя посъветва първо да погледнат истинските модни списания, за да видят кои са автентичните агенции.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !