bTV протестира срещу Нова

22.03.2012 11:00 | Видян 1268 пъти

bTV протестира срещу Нова

Войната между bTV и Нова явно никога няма да спре. Днес медията внесе жалба в КЗК срещу Нова Броудкастинг Груп за нелоялна конкуренция. Искането за образуване на производство пред Комисията е за провеждане на рекламна политика в противоречие с добросъвестната търговска практика през продължителен период от време 2009-2012 г.. Тогава, според bTV, Нова са предлагали дъмпингови цени на подбрани клиенти.

„Избирателното предлагане на дъмпингови цени от страна на Нова Броудкастинг Груп на определени клиенти поставя рекламодателите в условия на неравнопоставеност и същевременно застрашава успешното развитие на телевизионния пазар у нас“, се казва в писмото, разпространено до медиите.

Само преди година със същото искане именно Нова скочи срещу bTV и това не даде никакъв резултат. „Смятаме, че всички рекламодатели трябва да получават равнопоставени условия за присъствие в телевизия, за да може пазарът да се развива успешно в среда на обективна и честна конкуренция”, заяви Весела Димова, директор „Продажби” в bTV. От Нова обаче засега се въздържат от коментар, пише "Всеки ден".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Галена влиза в Пееш или лъжеш тази...

След успешния старт на новия сезон на “Пееш или лъжеш”,...

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като...

Няма коментари към тази новина !