Цвети и Гришо аут с по $33 300

19.01.2012 09:00 | Видян 1922 пъти

Цвети и Гришо аут с по $33 300

Първите ракети на България Цветана Пиронкова и Григор Димитров, за които единствено 19' твърди, че май-май имат нещо, набързо приключиха с участието си на първия турнир от Големия шлем за годината – Откритото първенство на Австралия.

24-годишната брюнетка от Пловдив, която бе избрана сред 10-те най-фотогенични спортистки в света в класацията на сайта Блийчъррипорт, не успя да преодолее 2-ия кръг в Мелбърн, след като загуби с 4:6, 4:6 от състезаващата се за Казахстан рускиня Галина Воскобоева. Така Цвети за 6-и път не можа да преодолее този етап от надпреварата на Australian Open, но за сметка на това попълни сметката си с 33 300 щатски долара от наградния фонд и 100 точки за ранглистата.
За нашата следва кратка почивка, а в началото на следващия месец, между 1-4 февруари, ще бъде част от отбора на България за мачовете от Фед Къп.

Малко след Цвети, Гришо също претърпя поражение, което поне беше драматично. 20-годишният мачо от Хасково бе отстранен от 10-ия в света испанец Николас Алмагро след 6:4, 3:6, 7:6, 4:6, 0:6. Гришо ще прибере същата сума, която си заработи и Цвети от наградния фонд. Той също така прибави 45 точки за световната ранглиста, но имаше да защитава 70 от участието си през миналата година. Очаква се Гришо да падне с около 4-5 места в сравнение с позицията си, на която се намира през тази седмица (№78).

Сега му предстоят близо три седмици почивка (б.р. - ако не участва на Чалънджър), а на 13 февруари ще се включи в турнира в Сан Хосе (САЩ, категория АТР 250). Гришо и Цвети каталясаха от умора преди Откритото на Австралия, след като преди това написаха история на неофициалното световно първенство за смесени отбори Хопман Къп в Пърт и последвалия турнир в Сидни. По ирония на съдбата и 3-те турнира се играха на най-малкия континент. 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Само на 49 си отиде вокалистът на...

Откриха мъртъв вокалиста на Crazy Town - Shifty...

Ексректор с 37 имота и 1,4 млн.лв. в...

С финална заплата от 4400 лв. на месец ексректорът на...

Няма коментари към тази новина !