Вече има BG корт на Australian Open

17.01.2012 15:30 | Видян 1792 пъти

Вече има BG корт на Australian Open

Когато ти върви в любовта, ти върви и на корта. Това доказаха първите ни ракети Григор Димитров и Цветана Пиронкова, които записаха победи в 1-ия кръг на Откритото първенство на Австралия. Корт №8 се оказа щастлив и за двамата и вече минава за българска територия. 

Първо Гришо надделя над Жереми Шарди (Фр) с 3:2 сета (4:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:4) след 3 часа и 20 минути яко блъскане. Любопитното е, че 20-годишният мачо от Хасково и франсето са съотборници в школата на Патрик Муратоглу и понякога играят заедно на двойки. Успехът на Гришо, дошъл след контузия в глезена и помощ от физиотерапевта, беше реванш за загубата му от Шарди на старта на Ролан Гарос през миналата година. Във втория кръг на Australian Open нашият, чиито проблеми в крака започнаха при историческото му представяне с Цвети на неофициалното световно първенство за смесени отбори Хопман Къп, ще се изправи срещу поставения под №10 в схемата на турнира Николас Алмагро (Исп). Той се наложи над Лукаш Кубот (Пол) 1:6, 7:5, 6:3, 7:5.

След 200-минутния трилър на Гришо Цвети Пиронкова надви индийката Саня Мирза с 6:4, 6:2 в мач с 9 пробива. Срещата продължи повече от час и половина. Във 2-ия кръг 24-годишната пловдивчанка ще играе с представителката на Казахстан Галина Воскобоева. Родената в Русия състезателка отстрани поставената под №28 белгийка Янина Викмайер. Цвети и Галина имат един мач досега – именно на старта в Мелбърн преди две години. Тогава нашата би с 6:4, 6:4. Пиронкова има шест участия в Откритото първенство на Австралия и пет пъти преодолява първия кръг, но силите й стигаха само до там.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Няма коментари към тази новина !