Всеки 14-и на Земята ще гледа Световната купа в Банско

18.01.2012 10:15 | Видян 1692 пъти

Всеки 14-и на Земята ще гледа Световната купа в Банско

На уникална зрителска аудитория ще се радват състезанията за Световната купа по ски в Банско идния месец.

Стартовете – гигантски слалом и слалом за мъже (18 и 19 февруари) и спускане и Супер Г за жени (25 и 26 февруари) са исторически не само за България. Най-малкото, защото на пръсти се броят квалитетните зимни центрове, които в един и същи сезон и в рамките само на една седмица да са домакини на Световна купа и в двата пола. В спортния календар у нас това със сигурност е събитие №1 за 2012-а, като държавата ще подсигури половината от бюджета, който е 8,2 млн. лв. Останалите пари са осигурени от спонсорите. 

Според последните телевизионни пийпълметрични данни събитията на пистите Алберто Томба и Марк Жирардели в Банско се очаква да бъдат наблюдавани от 500 милиона зрители по целия свят. Това означава, че всеки 14-и човек на 7-милиардната планета ще гледа ските в Зимната столица на Балканите. За целта в Пирин ще бъдат опънати 40 км кабели, а състезанията ще се заснемат по най-висока технология от 29 камери – 4 повече от тези, които отразяват финала в Шампионската лига по футбол.
 
През 2009 г. Банско посрещна Световната купа за жени, като тогава акумулираната зрителска аудитория бе 200 млн. зрители. През 2011-а мъжкият елит събра 300 млн. души пред екраните.

Снимка: БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Поп фолк сензацията Лидия ще пее на...

Тя ще изпълни най-големите си хитове на площад...

Вики ударила Бекъм след 1-вата...

Виктория Бекъм имаше предизвикателно послание към децата...

Няма коментари към тази новина !