Гришо изравни на Дания

04.01.2012 11:00 | Видян 1484 пъти

Гришо изравни на Дания

Григор Димитров донесе първата победа на сингъл на България в турнира “Хопман Къп”, който се провежда в Пърт, Австралия. Най-добрият български тенисист, който е №76 в света, надигра със 7:5(5) и 6:2 намиращия се на 236-та позиция Фредрик Нилсен и по този начин изравни резултата от мача с Дания на 1:1 победи.

По-рано тази сутрин Цветана Пиронкова загуби в изключителна битка от световната №1 Каролин Вожняцки – 5:7, 6:4 и 2:6. Иначе в първия мач от турнира България загуби от Чехия с 1:2 победи, като Григор и Цвети успяха да победят в мача на двойки Томаш Бердих и Петра Квитова.

Гришо не остави съмнение в по-високата си класа, а датчанинът имаше сили да се противопостави само в първия сет. След точно час игра Димитров показа по-здрави нерви в тайбрека. Българинът поведе с 4:0, а след това имаше 4 сетбола при 6:2. След една двойна грешка и две точки на Нилсен, Димитров все пак успя да затвори първата част след 7:5.

Гришо направи пробив още в първия гейм на втория сет, след което успя да го затвърди, спечелвайки сервиса си. Димитров продължи да трупа точки, а датчанинът постепенно бе изваден от строя. Така след 6:2 и час и 43 минути игра Димитров успя да спечели първата победа за България на сингъл в турнира.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Майкъл Джексън имал дългове за над...

Когато Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 година от...

Кафе с Волга в Кова, Монако

Оригиналната историческа сладкарница Кова е на...

Няма коментари към тази новина !