Цвети и Гришо бият на двойки, май са и двойка

03.01.2012 10:15 | Видян 4331 пъти

Цвети и Гришо бият на двойки, май са и двойка

Историческа първа победа за България на неофициалното световно за смесени отбори  Хопман Къп записаха на двойки най-добрите ни тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров.
24-годишната пловдивчанка и 20-годишният хасковлия, които за сефте играха в тандем, удариха чешките терминатори Петра Квитова и Томаш Бердих с 2:6, 6:3, 11:9 в Пърт (Авл). Успехът им дойде след драматичен тайбрек, в който Цвети и Гришо спасиха 3 мачбола. В крайна сметка след около час и 40 минути игра нашите триумфираха.

Освен висока класа, Цвети и Гришо, облечени в комплект от Найк, демонстрираха някак по-близки отношения на корта. Интригата и слуховете бяха засилени и от факта, че двамата събраха очите на почти 1000 души на бала преди турнира, когато се появиха заедно – тя в рокля в гръцки стил, той - с черен панталон, бяло сако и червена папийонка.

„Днешният ден е много специален за мен, защото за първи път играя на смесени двойки с Цвети. Мисля, че двамата се представихме добре”, призна си след победата над Чехия Гришо.   Свенливо усмихвайки се, Цвети каза само, че е щастлива и отива да поплува. Естети и сърцеведи от първите редове споделиха, че двамата българи страхотно много си подхождат. 
Преди да спечелят на двойки, нашите паднаха по единично – Пиронкова от Квитова с 4:6, 2:6, а Димитров – от Бердих с 6:4, 6:7, 6:3.  

Утре играем с Дания, като сесията открива Цвети срещу световната №1 Каролина Вожнячки, а след нея е Гришо срещу Фредерик Нилсен. В петък пък са мачовете срещу американците Бетани Матек-Сандс и Марди Фиш.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Емблематичният американски сериал Лас...

Безспорният американски хит „Лас Вегас“ („Las Vegas“) от...

ТИ СИ ЧАЛГАР!

1. Слушаш българска музика, западната не те трогва...

Няма коментари към тази новина !