ГДБОП: Кокаинът на Гълъбин е трябвало да бъде разпространен в България

29.12.2011 13:45 | Видян 2671 пъти

ГДБОП: Кокаинът на Гълъбин е трябвало да бъде разпространен в България

Кокаинът, който е носил Гълъбин Боевски, е трябвало да бъде разпространен в България. По оперативни данни на МВР, щангистът е трябвало да получи между 250 000 и 300 000 евро, заяви пред БНР шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров, цитиран от нюз.бг.

От обменената информация и от това, което ние имаме като факти този кокаин е трябвало да стигне и да бъде разпространяван в България. По оперативни данни, господин Боевски е трябвало да реши финансовите си проблеми с този внос на 9 кг. кокаин. Aко наркотикът се продаде на едро, е трябвало да се вземат някъде около 250-300 000 еврo, поясни Флоров.

По думите му Боевски е проверен от бразилските власти, тъй като всички българи са поставени в графа "рискови пътници" в латиноамериканската държава.

Директорът на ГДБОП уточни, че службите работят, за да установят по какъв начин са се развили събитията. Боевски не е бил следен от българското МВР, допълни още Флоров.

По-рано адвокат Ивайло Дерменджиев заяви, че на първото заседание на съда в Бразилия по делото срещу олимпийския шампион Гълъбин Боевски се проведе без адвокатска защита. Бразилският адвокат е бил уведомен за заседанието минути преди началото.

Снощи съпругата на шампиона - Красимира Боевска, се завърна в България след триседмичен престой в Бразилия. Тя разказа, че успяла да се срещне със съпруга си всеки от уикендите, тъй като посещенията на близки в затвора са разрешени само веднъж седмично. С нея в затвора са се отнасяли добре, а с Гълъбин са се срещали насаме.

По думите й обаче разследване не тече и не се търсят гледни точки. Красимира Боевска е успяла да разговаря и с бразилския защитник на щангиста. Обвинението се гради на снетите показания още на летището, Боевски все още не е разпитан допълнително, съобщава БиТиВи.

Бразилският защитник е успял да намери начин да легализира документите на Боевски от нашите институции - лични и професионални характеристики.

Красимира бе категорична, че безрезервно вярва на съпруга си, че е невинен.

По думите й от куфарите, с които беше заловен той са били премахнати части - точно толкова, колкото е била дрогата, така че куфарите да изглеждат празни. Възможно е дъщеря им Сара да бъде извикана отново, за да даде показания.

Шампионът беше арестуван на 26 октомври на летище "Гарульос" с девет килограма кокаин в багажа и оттогава е в затвора, без повдигнато обвинение. На 14 декември съдът реши, че той остава в ареста в бразилския град Сао Пауло.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !